З замороженими сливами
Пиріг з замороженими фруктами теж завжди вдається. При запіканні зливу не расквашивается, не втрачає форму і пружність.
Для кефіру тіста:
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 200 г;
- масло вершкове – 100 г;
- кефір – 250 мл;
- борошно – 350 г;
- сода – 10 г;
- ванільний цукор.
Плоди важливо попередньо розморозити і потримати в друшляку, щоб пиріг потрапило якомога менше рідини. Якщо сливу обваляти в крохмалі, тісто не забарвиться соком.
- Масло розтопити, розчинити в ньому цукор і ваніль.
- Яйця збити міксером. Кефір зігріти до кімнатної температури. Все з’єднати в глибокій мисці.
- Борошно змішати з содою і потроху ввести в тісто. Сода загаситься молочною кислотою, тому оцет додавати не треба.
- Вилити тісто у змащену форму, притопити в ньому розморожені фрукти і випікати бісквіт при 180 º с близько 30 – 40 хвилин.