Сливовий пиріг – 12 рецептів, як приготувати смачний пиріг

З замороженими сливами

Пиріг з замороженими фруктами теж завжди вдається. При запіканні зливу не расквашивается, не втрачає форму і пружність.

Для кефіру тіста:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • кефір – 250 мл;
  • борошно – 350 г;
  • сода – 10 г;
  • ванільний цукор.

Плоди важливо попередньо розморозити і потримати в друшляку, щоб пиріг потрапило якомога менше рідини. Якщо сливу обваляти в крохмалі, тісто не забарвиться соком.

  • Масло розтопити, розчинити в ньому цукор і ваніль.
  • Яйця збити міксером. Кефір зігріти до кімнатної температури. Все з’єднати в глибокій мисці.
  • Борошно змішати з содою і потроху ввести в тісто. Сода загаситься молочною кислотою, тому оцет додавати не треба.
  • Вилити тісто у змащену форму, притопити в ньому розморожені фрукти і випікати бісквіт при 180 º с близько 30 – 40 хвилин.
Дивіться також:  Пиріг з фаршем – 8 рецептів приготування в духовці