Яєчне суфле зі шпинатом і сиром
Інгредієнти: півкіло молодих листя шпинату, 2 зуб. часнику, склянка нежирного молока, 220 г м’якого козячого сиру, 4 яйця, 40 г борошна, 2 ст. л. Пармезану, масло оливи, сіль, перець.
- Добре промиті молоді листочки шпинату відправляються в сотейник без масла. До них додається сіль, перець. Зелень залишається на вогні, поки не зів’яне.
- Далі шпинат віджимається через марлю від зайвої рідини, дрібно ріжеться. Можна подрібнити його блендером.
- На розігрітому оливковому маслі обсмажується часник. До нього додається борошно. Приготування триває 2 – 3 хвилини.
- Додається молоко. Коли суміш загусне, вона перекладається на велику миску для остигання.
- До вмісту сковорідки додається два види сиру, яєчні жовтки, сіль.
- В окремому посуді білки збиваються до стійкої піни.
- Шпинат з’єднується з усіма іншими продуктами. Білки втручаються до нього дуже обережно, щоб не осіли.
- Маса розкладається по промасленим керамічним формочках і запікається 13 – 15 хвилин. Оптимальна температура – 200 градусів.
Такий білковий сніданок можна подавати і гарячим, і холодним.