Цветаевский яблучний пиріг
Інгредієнти: 90 г масла, 290 г жирної сметани, склянка з гіркою борошна, 1 мал. ложка розпушувача, 170 г цукрового піску, 1 ст. л. крохмалю, ваніль, 3 яблука.
- 20 г цукру з’єднуються з пекарським порошком. Відразу додається борошно (крім 1 ст. л.) і все розм’якшене масло.
- У тісто переміщається і 90 г сметани. Замішується м’яка липковатая маса, яка завертається в пакет і забирається на півгодини в прохолоду.
- Далі тісто розкочується в корж. Він розрівнюється по формі. Ліпляться середні бортики.
- Яблука чистяться, нарізати тонкими пластинками. Шматочки викладаються в «кошик» з тіста.
- Для заливки з’єднується інша сметана, 1 ст. л. борошна, крохмаль, цукор, що залишився і ваніль за смаком. Інгредієнти перемішуються. Заливка виливається на пиріг.
Пиріг випікається в гарячій духовці 55 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів. Бажано витримати готовий десерт кілька годин у холодильнику і тільки потім нарізати.