Пшоняна каша з яйцем пашот
Інгредієнти: півсклянки пшона, 2 ст. очищеної води, щіпка солі, 30 масла, куряче яйце, 60 г бринзи, трохи чорного меленого перцю, сушена петрушка.
- Добре промита крупа солиться, заливається водою і вариться при частому помішуванні 15 – 17 хвилин.
- За пару хвилин до готовності страву додаються масло і перець за смаком. Каша упаривается в щільно закритій каструлі.
- Окремо у великій ємності нагрівається вода. Коли рідина стане гарячою (90 градусів), вона солиться. Віночком в центрі робиться воронка, в яку вбивається яйце і вариться 2 хвилини.
- Гаряча каша викладається в тарілку, посипається кубиками бринзу і сушеної петрушкою.
Яйце акуратно виловлюється шумівкою і укладається поверх порції пшінки.