Соус для креветок – 8 кращих рецептів

Варіант з імбиром і часником

Страва вийде за смаком гостро-солодким з пряними нотками. Ви самі зможете відрегулювати ступінь гостроти, додавши більшу або меншу кількість гострого перчика.

Інгредієнти:

  • креветки – 320 г;
  • морська сіль – 0,2 ч. ложки;
  • лимон – 1 шт.;
  • масло;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • приправи;
  • спеції;
  • кетчуп – 2 ст. ложки;
  • соєвий соус – 1 ч. ложки;
  • гострий червоний перець – 0,4 шт.;
  • рибний соус – 1 ч. ложка;
  • часник – 3 зубчики;
  • імбир – 50 р.

Приготування:

  • Імбир подрібнити. Порубати часникові зубчики. Помістити на сковороду з розпеченим маслом. Потомити дві хвилини. Додати порубаний гострий перець. Смажити хвилину.
  • Додати розморожені креветки. Обсмажувати три хвилини.
  • Додати мед. Перемішати. Влити кетчуп, рибний і соєвий соус. Полити соком з лимона. Підсолити і перемішати. Посипати спеціями і приправами. Потримати три хвилини.
  • Присипати порубаним луком і подавати.
Дивіться також:  Соковиті котлети з мішаного фаршу — 5 рецептів приготування в духовці на сковороді
Прокрутка до верху