Варіант з імбиром і часником
Страва вийде за смаком гостро-солодким з пряними нотками. Ви самі зможете відрегулювати ступінь гостроти, додавши більшу або меншу кількість гострого перчика.
Інгредієнти:
- креветки – 320 г;
- морська сіль – 0,2 ч. ложки;
- лимон – 1 шт.;
- масло;
- зелена цибуля – 4 пера;
- мед – 2 ст. ложки;
- приправи;
- спеції;
- кетчуп – 2 ст. ложки;
- соєвий соус – 1 ч. ложки;
- гострий червоний перець – 0,4 шт.;
- рибний соус – 1 ч. ложка;
- часник – 3 зубчики;
- імбир – 50 р.
Приготування:
- Імбир подрібнити. Порубати часникові зубчики. Помістити на сковороду з розпеченим маслом. Потомити дві хвилини. Додати порубаний гострий перець. Смажити хвилину.
- Додати розморожені креветки. Обсмажувати три хвилини.
- Додати мед. Перемішати. Влити кетчуп, рибний і соєвий соус. Полити соком з лимона. Підсолити і перемішати. Посипати спеціями і приправами. Потримати три хвилини.
- Присипати порубаним луком і подавати.