В мультиварці
Вірна помічника всіх господинь «розумна каструля» дозволить швидко і просто приготувати різні м’ясні страви. Особливо соковитою і смачною виходить свинина в мультиварці.
Плов з свинини в мультиварці
Інгредієнти: півкіло м’ясної м’якоті, суміш спецій, 270 г ріпчастої цибулі і стільки ж моркви, 2,5 мультиварочных склянки довгого рису, 1 ст. л. крупної солі, головка часнику, 5 мультиварочных склянок води.
- Лук ріжеться півкільцями, морква мельчится соломкою. Овочі разом з скибочками м’ясної м’якоті добре обсмажуються у відповідній програмі.
- Коли продукти зарум’яняться, вони покриваються промитим рисом. Зверху розподіляються спеції, сіль і «топиться» головка часнику без верхнього шару лушпиння.
- Складові заливаються гарячою водою.
Плов нудиться у відповідному режимі 60-70 хвилин.
Ароматні свинячі реберця з картоплею
Інгредієнти: півкіло ребер, 6-7 картоплин, дрібна сіль, 2 лаврових листочка, цибулина, сушений кріп, морква.
- Свинячі реберця обсмажуються в програмі випічки до апетитної скоринки. Потім у тому ж самому режимі вони готуються вже з довільно нарізаними овочами (цибулею, морквою).
- Кожна картоплина ріжеться на 4 частини, після чого шматки висипаються до піджарки. Зверху виливається близько ½ л гарячої води з сіллю і сушеним кропом. Додається лаврушка.
- Готується страва в режимі, призначеному для гасіння, до кінця автоматичної програми.
Смачно подавати частування зі сметаною.
Відбивні в клярі
Інгредієнти: 720 г м’яса, щіпка солі, 2 середніх яйця, 5 ст. л. крихти з сухарів і борошна, 1 ст. л. жирної сметани, часник за смаком, спеції.
- Свинина нарізане тонкими шматочками і акуратно відбивається. Зверху заготовки натираються сумішшю спецій і солі, а також розчавленим часником. Якщо є час, потрібно покрити їх харчовою плівкою і залишити маринуватися на кілька годин або на всю ніч.
- Тісто готується з сметани і збитих яєць. Солиться за смаком.
- Крихта з сухарів і борошно розсипаються в різні тарілки.
- М’ясні шматочки спочатку умочують в борошно, потім — в кляр і, нарешті, — в крихту з сухарів.
Частування обсмажується до рум’яності у програмі «Випічка».
Гармошка зі свинини з сиром
Інгредієнти: кіло м’ясної вирізки, 80 г сиру твердих сортів, щіпка солодкої меленої паприки, сіль, 2-4 зубчики часнику.
- Великі шматки свинини не до кінця нарізаються гармошкою. Товщина надрізів повинна отримати близько 1,5 см.
- Роздавлений часник змішується з сіллю і паприкою. Сумішшю добре натираються м’ясні заготовки.
- Сир ріжеться великими скибочками, які вставляються в надрізи в шматках м’яса.
- Кожен підготовлений шматок загортається в фольгу і вкладається в кошик для приготування на пару.
- У чаші «розумної каструлі» при цьому має бути півлітра води.
Готується страва на пару у відповідній програмі 60-70 хвилин.
Свинина, тушкована в сметано-томатному соусі
Інгредієнти: кіло м’яса, 2 ріпчасті цибулини, 220 г жирної сметани, 2 ст. л. просіяного борошна і 1 ст. л. пасти з томатів, щіпка цукру-піску, сіль за смаком, 1 ст. очищеної води.
- Свинину нарізати довгими шматочками, цибулю — тонкими кільцями. Спочатку в програмі для смаження до рум’яності готується овоч, а потім — цибульні кільця разом з м’ясом. Шматочки свинини попередньо обвалюються в підсоленій борошні.
- Залишилися компоненти з’єднуються в соус. Їм заливається цибульно-м’ясна обсмажування.
- Страва буде тушкуватися у відповідній програмі 60-70 хвилин.
Смачно пробувати частування з макаронними виробами або будь несолодкої кашею.
Печеня з овочами
Інгредієнти: 380 г м’яса, 2 шт. цибулі-ріпки, по 1 шт. моркви і солодкого перцю, 6-7 картоплин, 320 г білокачанної капусти, сіль, 1 л води, 2 ст. л. пасти з помідорів, свіжий часник.
- Шматочки свинини солятся і обсмажуються у відповідному режимі 12-14 хвилин.
- Далі до них висипаються довільно нарізані цибулю, перець і морква.
- Ще через 10-12 хвилин можна додати кубики картоплі і пасту з помідорів, розведену в гарячій солоній воді.
- У програмі «Гасіння» страва готується 45-55 хвилин.
- Приблизно посередині процесу приготування в чашу всипається дрібно нашаткована капуста і роздавлений часник.
Перед подачею до обіду, частування прикрашається зеленню.
М’якоть свинини, запечена в мультиварці
Інгредієнти: 820 г м’ясної м’якоті, сіль і спеції за смаком, 1/3 часниковою головки.
- Цілий шматок м’яса натирається сумішшю солі і приправ.
- Далі в ньому робляться невеликі надрізи, в які вставляються шматочки очищеного свіжого часнику.
- У програмі, призначеної для випічки, страва буде запікатися 60-70 хвилин.
При подачі до обіду свинина нарізати порційними шматками і поливається гострим соусом.
Картопляна запіканка з м’ясом
Інгредієнти: за півкіло картоплі і свинячого фаршу, 130 г сиру будь-якої твердості, велика цибулина, 2 сирих яйця, «смачна сіль».
- Фарш солиться ароматною сіллю, до нього забиваються яйця і додається пропущений через блендер цибулю.
- Сира картопля і сир подрібнюються великою теркою.
- Продукти викладаються в чашу «розумної каструлі» шарами. Між сирно-картопляною масою розташовується м’ясна начинка.
В режимі для випічки блюдо готується 45-55 хвилин. Подається воно до обіду зі сметаною.
Оригінальна свинина в соєвому соусі
Інгредієнти: півкіло м’яса без кісток, 3 ст. л. соєвого соусу, половинка цибулини, 3-5 часникових зубків, 1 мультистакан очищеної води, сіль.
- Свинина нарізане тонкими довгими смужками і заливається соєвим соусом. Додаткова сіль м’яса може і не знадобитися.
- До шматочків свинини відправляються дрібні кубики цибулі і роздавлений часник. Отримана маса забирається на 20-25 хвилин у прохолоду.
- Підготовлене м’ясо заливають підсоленою водою і нудиться в програмі «Гасіння» 60-70 хвилин.
Якщо в результаті свинина виявилося жестковатой, можна продовжити час приготування ще на 15-20 хвилин.
Свиняча шийка з прованськими травами
Інгредієнти: півкіло шиї, щіпка прованських трав, 60 мл води, солодка мелена паприка, зубок часнику, щіпка суміші сушеної кінзи з коріандром, сіль, трохи оливкової олії. Як приготувати смачне і соковите блюдо з шийки свинини, описується нижче.
- Всі заявлені трави та спеції товчуться в ступці, солятся і заливаються оливковою олією.
- М’ясо шпигається шматочками часнику, натирається получившимся маринадом і залишають на всю ніч.
- Вранці шматок свинини цілком поміщається в «розумну каструлю».
- Спочатку шийка по 6-7 хвилин рум’яниться з кожної сторони в програмі для смаження, потім до неї додається вода.
- Активується програма «Тушкування» на 110-120 хвилин.
Готове частування смачно їсти з будь-яким гарніром. Підійдуть шматки приготовленої таким чином шийки і для бутербродів.
М’ясні пальчики зі свинини (крученики)
Інгредієнти: півкіло шиї, свіжий часник за смаком, 120 г свинячого сала, 2 ст. м’ясного бульйону, сіль, суміш перців.
- Однакові шматочки м’яса свинини відбиваються, натираються перцем, сіллю і розчавленим часником.
- Всередину кожної заготовки загортається по шматочку сала.
- Отримані крученики фіксуються міцними нитками.
- Заготовки обсмажуються в програмі для випічки по 8-9 хвилин з кожного боку.
- Далі «пальчики» позбавляються від ниток, повертаються в чашу, заливається бульйоном і тушкують 90 хвилин.
Чудово, якщо є можливість залишити вже готову страву на півгодини в режимі підігріву.
Свинячий окіст цілим шматком з медом і гірчицею
Інгредієнти: 1,5 кг окосту, 70 г гірчиці, 2 ст. л. рідкого меду, рафінована олія, 5-7 часникових зубчиків, сіль.
- Цілісний промитий і обсушенный шматок м’яса проколюють в декількох місцях. В отримані отвори вставляється очищений часник.
- Свинина натирається сіллю, після чого покривається маринадом з меду і гірчиці.
- М’ясо залишається в прохолоді на 5-6 годин.
- Далі шматок свинини загортається відразу в декілька шарів фольги і вкладається в суху чашу «розумної каструлі».
Страва готується в програмі для випічки 70-90 хвилин. В середині процесу потрібно перевернути шматок на іншу сторону. Таке гаряче блюдо зі свинини відмінно підійде для святкового столу.