Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса

В мультиварці

Вірна помічника всіх господинь «розумна каструля» дозволить швидко і просто приготувати різні м’ясні страви. Особливо соковитою і смачною виходить свинина в мультиварці.

Плов з свинини в мультиварці

Інгредієнти: півкіло м’ясної м’якоті, суміш спецій, 270 г ріпчастої цибулі і стільки ж моркви, 2,5 мультиварочных склянки довгого рису, 1 ст. л. крупної солі, головка часнику, 5 мультиварочных склянок води.

  • Лук ріжеться півкільцями, морква мельчится соломкою. Овочі разом з скибочками м’ясної м’якоті добре обсмажуються у відповідній програмі.
  • Коли продукти зарум’яняться, вони покриваються промитим рисом. Зверху розподіляються спеції, сіль і «топиться» головка часнику без верхнього шару лушпиння.
  • Складові заливаються гарячою водою.

Плов нудиться у відповідному режимі 60-70 хвилин.

Ароматні свинячі реберця з картоплею

Інгредієнти: півкіло ребер, 6-7 картоплин, дрібна сіль, 2 лаврових листочка, цибулина, сушений кріп, морква.

  • Свинячі реберця обсмажуються в програмі випічки до апетитної скоринки. Потім у тому ж самому режимі вони готуються вже з довільно нарізаними овочами (цибулею, морквою).
  • Кожна картоплина ріжеться на 4 частини, після чого шматки висипаються до піджарки. Зверху виливається близько ½ л гарячої води з сіллю і сушеним кропом. Додається лаврушка.
  • Готується страва в режимі, призначеному для гасіння, до кінця автоматичної програми.

Смачно подавати частування зі сметаною.

Відбивні в клярі

Інгредієнти: 720 г м’яса, щіпка солі, 2 середніх яйця, 5 ст. л. крихти з сухарів і борошна, 1 ст. л. жирної сметани, часник за смаком, спеції.

  • Свинина нарізане тонкими шматочками і акуратно відбивається. Зверху заготовки натираються сумішшю спецій і солі, а також розчавленим часником. Якщо є час, потрібно покрити їх харчовою плівкою і залишити маринуватися на кілька годин або на всю ніч.
  • Тісто готується з сметани і збитих яєць. Солиться за смаком.
  • Крихта з сухарів і борошно розсипаються в різні тарілки.
  • М’ясні шматочки спочатку умочують в борошно, потім — в кляр і, нарешті, — в крихту з сухарів.
Дивіться також:  Гуляш із яловичини в мультиварці – 6 рецептів

Частування обсмажується до рум’яності у програмі «Випічка».

Гармошка зі свинини з сиром

Інгредієнти: кіло м’ясної вирізки, 80 г сиру твердих сортів, щіпка солодкої меленої паприки, сіль, 2-4 зубчики часнику.

  • Великі шматки свинини не до кінця нарізаються гармошкою. Товщина надрізів повинна отримати близько 1,5 см.
  • Роздавлений часник змішується з сіллю і паприкою. Сумішшю добре натираються м’ясні заготовки.
  • Сир ріжеться великими скибочками, які вставляються в надрізи в шматках м’яса.
  • Кожен підготовлений шматок загортається в фольгу і вкладається в кошик для приготування на пару.
  • У чаші «розумної каструлі» при цьому має бути півлітра води.

Готується страва на пару у відповідній програмі 60-70 хвилин.

Свинина, тушкована в сметано-томатному соусі

Інгредієнти: кіло м’яса, 2 ріпчасті цибулини, 220 г жирної сметани, 2 ст. л. просіяного борошна і 1 ст. л. пасти з томатів, щіпка цукру-піску, сіль за смаком, 1 ст. очищеної води.

  • Свинину нарізати довгими шматочками, цибулю — тонкими кільцями. Спочатку в програмі для смаження до рум’яності готується овоч, а потім — цибульні кільця разом з м’ясом. Шматочки свинини попередньо обвалюються в підсоленій борошні.
  • Залишилися компоненти з’єднуються в соус. Їм заливається цибульно-м’ясна обсмажування.
  • Страва буде тушкуватися у відповідній програмі 60-70 хвилин.

Смачно пробувати частування з макаронними виробами або будь несолодкої кашею.

Печеня з овочами

Інгредієнти: 380 г м’яса, 2 шт. цибулі-ріпки, по 1 шт. моркви і солодкого перцю, 6-7 картоплин, 320 г білокачанної капусти, сіль, 1 л води, 2 ст. л. пасти з помідорів, свіжий часник.

  • Шматочки свинини солятся і обсмажуються у відповідному режимі 12-14 хвилин.
  • Далі до них висипаються довільно нарізані цибулю, перець і морква.
  • Ще через 10-12 хвилин можна додати кубики картоплі і пасту з помідорів, розведену в гарячій солоній воді.
  • У програмі «Гасіння» страва готується 45-55 хвилин.
  • Приблизно посередині процесу приготування в чашу всипається дрібно нашаткована капуста і роздавлений часник.
Дивіться також:  Булочки для бургерів – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Перед подачею до обіду, частування прикрашається зеленню.

М’якоть свинини, запечена в мультиварці

Інгредієнти: 820 г м’ясної м’якоті, сіль і спеції за смаком, 1/3 часниковою головки.

  • Цілий шматок м’яса натирається сумішшю солі і приправ.
  • Далі в ньому робляться невеликі надрізи, в які вставляються шматочки очищеного свіжого часнику.
  • У програмі, призначеної для випічки, страва буде запікатися 60-70 хвилин.

При подачі до обіду свинина нарізати порційними шматками і поливається гострим соусом.

Картопляна запіканка з м’ясом

Інгредієнти: за півкіло картоплі і свинячого фаршу, 130 г сиру будь-якої твердості, велика цибулина, 2 сирих яйця, «смачна сіль».

  • Фарш солиться ароматною сіллю, до нього забиваються яйця і додається пропущений через блендер цибулю.
  • Сира картопля і сир подрібнюються великою теркою.
  • Продукти викладаються в чашу «розумної каструлі» шарами. Між сирно-картопляною масою розташовується м’ясна начинка.

В режимі для випічки блюдо готується 45-55 хвилин. Подається воно до обіду зі сметаною.

Оригінальна свинина в соєвому соусі

Інгредієнти: півкіло м’яса без кісток, 3 ст. л. соєвого соусу, половинка цибулини, 3-5 часникових зубків, 1 мультистакан очищеної води, сіль.

  • Свинина нарізане тонкими довгими смужками і заливається соєвим соусом. Додаткова сіль м’яса може і не знадобитися.
  • До шматочків свинини відправляються дрібні кубики цибулі і роздавлений часник. Отримана маса забирається на 20-25 хвилин у прохолоду.
  • Підготовлене м’ясо заливають підсоленою водою і нудиться в програмі «Гасіння» 60-70 хвилин.

Якщо в результаті свинина виявилося жестковатой, можна продовжити час приготування ще на 15-20 хвилин.

Свиняча шийка з прованськими травами

Інгредієнти: півкіло шиї, щіпка прованських трав, 60 мл води, солодка мелена паприка, зубок часнику, щіпка суміші сушеної кінзи з коріандром, сіль, трохи оливкової олії. Як приготувати смачне і соковите блюдо з шийки свинини, описується нижче.

Дивіться також:  Лобіо – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

  • Всі заявлені трави та спеції товчуться в ступці, солятся і заливаються оливковою олією.
  • М’ясо шпигається шматочками часнику, натирається получившимся маринадом і залишають на всю ніч.
  • Вранці шматок свинини цілком поміщається в «розумну каструлю».
  • Спочатку шийка по 6-7 хвилин рум’яниться з кожної сторони в програмі для смаження, потім до неї додається вода.
  • Активується програма «Тушкування» на 110-120 хвилин.

Готове частування смачно їсти з будь-яким гарніром. Підійдуть шматки приготовленої таким чином шийки і для бутербродів.

М’ясні пальчики зі свинини (крученики)

Інгредієнти: півкіло шиї, свіжий часник за смаком, 120 г свинячого сала, 2 ст. м’ясного бульйону, сіль, суміш перців.

  • Однакові шматочки м’яса свинини відбиваються, натираються перцем, сіллю і розчавленим часником.
  • Всередину кожної заготовки загортається по шматочку сала.
  • Отримані крученики фіксуються міцними нитками.
  • Заготовки обсмажуються в програмі для випічки по 8-9 хвилин з кожного боку.
  • Далі «пальчики» позбавляються від ниток, повертаються в чашу, заливається бульйоном і тушкують 90 хвилин.

Чудово, якщо є можливість залишити вже готову страву на півгодини в режимі підігріву.

Свинячий окіст цілим шматком з медом і гірчицею

Інгредієнти: 1,5 кг окосту, 70 г гірчиці, 2 ст. л. рідкого меду, рафінована олія, 5-7 часникових зубчиків, сіль.

  • Цілісний промитий і обсушенный шматок м’яса проколюють в декількох місцях. В отримані отвори вставляється очищений часник.
  • Свинина натирається сіллю, після чого покривається маринадом з меду і гірчиці.
  • М’ясо залишається в прохолоді на 5-6 годин.
  • Далі шматок свинини загортається відразу в декілька шарів фольги і вкладається в суху чашу «розумної каструлі».

Страва готується в програмі для випічки 70-90 хвилин. В середині процесу потрібно перевернути шматок на іншу сторону. Таке гаряче блюдо зі свинини відмінно підійде для святкового столу.