Суп із селери для схуднення – 7 рецептів, як приготувати дієтичний овочевий суп

З цибулею і капустою

Капуста для такого варіанту низькокалорійного супу підійде різна. Можна взяти і білокачанну, і китайську, і кольорову.

Інгредієнти:

  • свіжа капуста – 300 г;
  • стебла селери – 300 – 350 г;
  • овочевий бульйон – 1 стандартний кубик;
  • паста з помідорів (густа) – 2 десертні ложки;
  • спеції та сіль – за смаком.

Приготування:

  • Капуста миється і нарізати невеликими шматочками. Пекінську або білокачанну потрібно дуже тонко нашаткувати і додатково пом’яти руками. Можна вже на цьому етапі всипати до овочу сіль.
  • Очистити, вимити цибулю і селеру. Порубати акуратними і приблизно однаковими за розміром кубиками.
  • Всі складові відправити разом по містку посуд. Залити достатньою кількістю фільтрованої води. Точний її обсяг залежить від того, наскільки густий суп кулінар планує отримати в результаті. Зазвичай виявляється досить 2 – 2,5 л.
  • Селера, цибуля, капуста варяться разом до тих пір, поки добре не розм’якшаться.
  • Потім блюдо відправляється кубик бульйону і паста з помідорів.
  • Після повторного закипання частування вариться 12 – 14 хвилин.

Спеції і сіль засипаються в каструлю в саму останню чергу.

Наприклад, добре підійде до такого супу каррі або імбир. Ці прянощі здатні прискорювати метаболізм в організмі худне.

Дивіться також:  Суп з курячої грудки – 8 рецептів приготування смачного супу
Прокрутка до верху