З цибулею і капустою
Капуста для такого варіанту низькокалорійного супу підійде різна. Можна взяти і білокачанну, і китайську, і кольорову.
Інгредієнти:
- свіжа капуста – 300 г;
- стебла селери – 300 – 350 г;
- овочевий бульйон – 1 стандартний кубик;
- паста з помідорів (густа) – 2 десертні ложки;
- спеції та сіль – за смаком.
Приготування:
- Капуста миється і нарізати невеликими шматочками. Пекінську або білокачанну потрібно дуже тонко нашаткувати і додатково пом’яти руками. Можна вже на цьому етапі всипати до овочу сіль.
- Очистити, вимити цибулю і селеру. Порубати акуратними і приблизно однаковими за розміром кубиками.
- Всі складові відправити разом по містку посуд. Залити достатньою кількістю фільтрованої води. Точний її обсяг залежить від того, наскільки густий суп кулінар планує отримати в результаті. Зазвичай виявляється досить 2 – 2,5 л.
- Селера, цибуля, капуста варяться разом до тих пір, поки добре не розм’якшаться.
- Потім блюдо відправляється кубик бульйону і паста з помідорів.
- Після повторного закипання частування вариться 12 – 14 хвилин.
Спеції і сіль засипаються в каструлю в саму останню чергу.
Наприклад, добре підійде до такого супу каррі або імбир. Ці прянощі здатні прискорювати метаболізм в організмі худне.