Готуємо незвичайний гарбузовий суп-пюре з креветками
Додавання королівських креветок моментально надає страві статус святкового дорогого частування. Хоча в цілому рецепт не змінюється і базовим завжди можна зробити класичний рецепт.
Відмінностей буде кілька:
- Замість вершків в суп можна додати злегка підігріте кокосове молоко.
- Краще заздалегідь очистити креветки, але не чіпати панцир на хвостику.
- Підсмажити креветки обов’язково. І робити це слід на оливковій олії, додаючи порізаний на три частини зубчик часнику.
Креветки кладуть в суп перед подачею — їх викладають хвостом догори, щоб було зручно їсти морепродукти окремо, не забруднивши руки. Бульйон можна брати будь-який, але ідеально використовувати м’ясний або курячий.
Якщо підвести невеликий підсумок, то гарбуз – універсальний продукт, чудово поєднується як з солодкими компонентами, так і солоними. У крем суп з гарбуза можна додавати форель або гриби, сухофрукти або горіхи, кунжут або насіння гарбуза: все залежить від фантазії кулінара.
Завжди можна пробувати різні спеції: в такі супи кладуть кардамон, паприку, базилік, перець чилі, м’яту, орегано і зіру – варіантів немає межі. Пробуйте готувати смачний корисний овоч, придумуючи власні рецепти.