Рецепт приготування з морепродуктами
Склад продуктів: півкіло асорті з морепродуктів, біла цибулина, 3 часникові часточки, 4 м’ясистих томату, 8-9 листя лимонника, 90 г глив, 3 стебла лемонграсу, 30 г кореня галангала, дрібна сіль, суміш перців, цибуля шалот (1 шт.), 3 перчика чилі, 25 г кореня імбиру.
- Для гострої заправки дрібно ріжеться часник, перець чилі, цибуля шалот і корінь імбиру. Інгредієнти обсмажуються 3-4 хвилини на сковороді з невеликою кількістю розігрітого масла, після чого розминаються в ступці. Таку пасту можна придбати готової в тематичному магазині. Правда, в цьому випадку в її складі обов’язково виявиться підсилювач смаку.
- Коріння галангала потрібно помити і прожарити 1 хвилину над полум’ям конфорки. Стебла лемонграсу позбавляються від верхньої зеленої частини.
- Морепродукти очищаються від усього зайвого, миють і дрібно ріжуться. Гриби мельчатся смужками, а цибулю і помідори – довільно.
- У каструлю з водою відправляються всі інгредієнти з другого і четвертого кроку і варяться на слабкому вогні, поки цибуля не розм’якшиться.
- Далі в ємність закладаються підготовлені морепродукти і гостра паста. Суп доводиться до кипіння, солиться, перчится і відразу вимикається.
Подається Том-ям з креветками та іншими морепродуктами гарячим і прикрашеним скибочками лайма.