Грибне перша страва
Більшість рецептів рідкої їжі має в складі продуктів печериці. Ми приготуємо розкішне блюдо з вешенками, містять дуже важливі для організму вітаміни B і групи A.
Перелік компонентів на сто грамів локшини:
- масло пісне;
- солодка морква;
- цибулина;
- спеції;
- гриби — 400 г;
- пара картоплин;
- бульйон або питна вода — 2 л;
- корінь селери — шматочок не більше 5 см;
- лавр, столова свіжа зелень (використовуємо за уподобанням).
Спосіб приготування:
- Для отримання хорошого супу можна взяти заздалегідь зварений бульйон. Однак перша страва на простий фільтрованій воді буде не менш апетитним, так як гриби заповнять аромат і якості м’ясної основи.
- Домашню локшину готуємо згідно з рекомендаціями класичного рецепту.
- Щоб не помилитися у виборі грибів, віддаємо перевагу екземплярам з м’ясистими капелюшками і характерною глянцевою поверхнею. Добре промиваємо гливи, відрізаємо нижні частини ніжок, поділяємо продукти на невеликі шматочки.
- Влаштовуємо всім овочам «холодний душ», потім їх кришимо: картопля рубаємо кубиками, корінець селери, моркву і цибулю шаткуємо соломкою.
- Опускаємо гриби в киплячий бульйон (воду), відварюємо 15 хвилин. Стежимо за тим, щоб в ємності не відбувалося активного бурління. Додаємо в суп овочеву нарізку, солимо бульйон. Продовжуємо процес до м’якого стану продуктів, потім приєднуємо 100 г домашньої локшини. При бажанні перчимо страву.
Закінчуємо приготування через хвилину після початку нового кипіння. Недовго наполягаємо їжу, подаємо з подрібненою зеленню.