Суп з домашньою локшиною – 15 рецептів приготування

Суп з домашньою локшиною по-китайськи

Процес виготовлення традиційної для Піднебесної пасти являє собою якусь магію рухомих рук і тонких макаронних виробів. Захоплююче дійство!

Необхідні продукти:

  • мука в/с — 190 г;
  • масло пісне;
  • сіль (4 г), сода (2 р);
  • крохмаль кукурудзяний — 35 г;
  • вода очищена — 150 г;
  • бульйон курячий — 1 л;
  • морква;
  • бебі-кукурудза — 15 качанів;
  • креветки великі — 15 шт.;
  • капуста пекінська (bok choy) — 100 г;
  • гриби ченці (150) г, шиїтаке (15 м);
  • паростки бамбука — 150 р.

Поетапне приготування:

  • З’єднуємо в чаші крохмаль, сіль і просіяне борошно, додаємо розведену водою соду, замішуємо тісто. Легше це зробити в кухонному комбайні, ручна робота займе від 40 до 60 хвилин. Через півгодини безперервного замісу, додаємо 1 ч. л. масла.
  • Отримане тісто має стати еластичним, тягнутися, як жуйка. Злегка посипаємо стіл борошном, ліпимо кульки з невелику «ковбаску». Обома руками розтягуємо її в різні сторони, одночасно крутимо зразок скакалки.
  • Довгі смужки тіста складаємо навпіл, повторюємо закручувати «нитки» то в одну, то в іншу сторону. Чим довше це робимо, тим більш тонкої і пружною буде локшина.
  • Коли тісто перестає розтягуватися, розміщуємо його на столі з борошном, складаємо навпіл, злегка ляскаємо за «мотузочок», знову розтягуємо і перекручуємо вироби, поки не отримаємо дуже тонку пасту. Просушуємо її в підвішеному стані.
  • Приступаємо до оформлення супу. Промиваємо овочі та гриби, на шиітаке робимо хрестоподібні надрізи, у ченці прибираємо кінці ніжок. Кукурудзу рубаємо трикутними брусочками, у капусти видаляємо жорстку частину стовбура. Морква шаткуємо кружальцями, дрібно рубаємо паростки бамбука.
  • Кип’ятимо в сковороді- ” вок питну воду, відварюємо в ній локшину, потім викладаємо її в глибоку піалу. Очищаємо посуд, вливаємо курячий бульйон, відварюємо 3 хвилини гриби, потім стільки ж часу готуємо креветки.
  • Швидко обсмажимо всі овочі до легкого хрускоту, розміщуємо разом з грибами по периметру посуду з локшиною, вливаємо ополоник бульйону.
Дивіться також:  Як зварити курячий суп – 8 рецептів смачного супу в мультиварці або в каструлі

Завершуємо оформлення супу шматочками бамбука і великими креветками, розташувавши їх на викладеної «гармошкою» локшині.

Прокрутка до верху