Суп з домашньою локшиною по-китайськи
Процес виготовлення традиційної для Піднебесної пасти являє собою якусь магію рухомих рук і тонких макаронних виробів. Захоплююче дійство!
Необхідні продукти:
- мука в/с — 190 г;
- масло пісне;
- сіль (4 г), сода (2 р);
- крохмаль кукурудзяний — 35 г;
- вода очищена — 150 г;
- бульйон курячий — 1 л;
- морква;
- бебі-кукурудза — 15 качанів;
- креветки великі — 15 шт.;
- капуста пекінська (bok choy) — 100 г;
- гриби ченці (150) г, шиїтаке (15 м);
- паростки бамбука — 150 р.
Поетапне приготування:
- З’єднуємо в чаші крохмаль, сіль і просіяне борошно, додаємо розведену водою соду, замішуємо тісто. Легше це зробити в кухонному комбайні, ручна робота займе від 40 до 60 хвилин. Через півгодини безперервного замісу, додаємо 1 ч. л. масла.
- Отримане тісто має стати еластичним, тягнутися, як жуйка. Злегка посипаємо стіл борошном, ліпимо кульки з невелику «ковбаску». Обома руками розтягуємо її в різні сторони, одночасно крутимо зразок скакалки.
- Довгі смужки тіста складаємо навпіл, повторюємо закручувати «нитки» то в одну, то в іншу сторону. Чим довше це робимо, тим більш тонкої і пружною буде локшина.
- Коли тісто перестає розтягуватися, розміщуємо його на столі з борошном, складаємо навпіл, злегка ляскаємо за «мотузочок», знову розтягуємо і перекручуємо вироби, поки не отримаємо дуже тонку пасту. Просушуємо її в підвішеному стані.
- Приступаємо до оформлення супу. Промиваємо овочі та гриби, на шиітаке робимо хрестоподібні надрізи, у ченці прибираємо кінці ніжок. Кукурудзу рубаємо трикутними брусочками, у капусти видаляємо жорстку частину стовбура. Морква шаткуємо кружальцями, дрібно рубаємо паростки бамбука.
- Кип’ятимо в сковороді- ” вок питну воду, відварюємо в ній локшину, потім викладаємо її в глибоку піалу. Очищаємо посуд, вливаємо курячий бульйон, відварюємо 3 хвилини гриби, потім стільки ж часу готуємо креветки.
- Швидко обсмажимо всі овочі до легкого хрускоту, розміщуємо разом з грибами по периметру посуду з локшиною, вливаємо ополоник бульйону.
Завершуємо оформлення супу шматочками бамбука і великими креветками, розташувавши їх на викладеної «гармошкою» локшині.