Класичний суп з квасолі — простий рецепт
Інгредієнти:
- Червона квасоля – 0,3 кг;
- Томатна паста – 0,1 кг;
- Картопля – 4-5 штук;
- Бульйон (курячий або яловичий) – 1 л;
- Морква – 1 штука;
- Цибуля – 2 штуки;
- Зелень, приправи і сіль – за смаком;
- Олія – для смаження овочів.
Приготування:
- Заздалегідь підготуйте квасоля.
- Візьміть каструлю, в якій плануєте варити суп і налийте в неї бульйон. Долийте до нього 1-2 літри звичайної води.
- Поставте каструлю на середній вогонь.
- Як тільки вода закипить – кидайте квасоля. Трохи зменшіть вогонь. Нехай квасоля повариться так близько 30-40 хвилин.
- Поки вариться квасоля, ми готуємо інші інгредієнти. Почистіть картоплю і наріжте його середніми кубиками.
- Зніміть шкірку з моркви і потріть її на крупній тертці.
- Почистіть цибулю і дрібно його нашаткуйте.
- Поставте на невеликий газ сковороду, налийте в неї масло. На добре розігріту сковорідку викладайте моркву і цибулю.
- Врахуйте, що морква солодка, тому піджарку необхідно посолити. Можна ще додати і інші приправи.
- Додайте до овочів томатну пасту, все змішайте і зменшіть вогонь. На мінімальному вогні овочі повинні тушкуватися близько 10 хвилин.
- Коли квасоля майже готова, додайте до неї картоплю, нехай повариться хвилин 10-15.
- Висипайте піджарку в суп. Варити ще хвилин 10-15.
- За 5-10 хвилин до кінця варіння висипаємо в суп дрібно порізану зелень (наприклад, петрушку і кріп).
- Квасолевий суп з червоної квасолі готовий. Подавати краще з сірим хлібом.