Суп з квасолі – 5 рецептів, просто і смачно

Класичний суп з квасолі — простий рецепт

Інгредієнти:

  • Червона квасоля – 0,3 кг;
  • Томатна паста – 0,1 кг;
  • Картопля – 4-5 штук;
  • Бульйон (курячий або яловичий) – 1 л;
  • Морква – 1 штука;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • Зелень, приправи і сіль – за смаком;
  • Олія – для смаження овочів.

Приготування:

  • Заздалегідь підготуйте квасоля.
  • Візьміть каструлю, в якій плануєте варити суп і налийте в неї бульйон. Долийте до нього 1-2 літри звичайної води.
  • Поставте каструлю на середній вогонь.
  • Як тільки вода закипить – кидайте квасоля. Трохи зменшіть вогонь. Нехай квасоля повариться так близько 30-40 хвилин.
  • Поки вариться квасоля, ми готуємо інші інгредієнти. Почистіть картоплю і наріжте його середніми кубиками.
  • Зніміть шкірку з моркви і потріть її на крупній тертці.
  • Почистіть цибулю і дрібно його нашаткуйте.
  • Поставте на невеликий газ сковороду, налийте в неї масло. На добре розігріту сковорідку викладайте моркву і цибулю.
  • Врахуйте, що морква солодка, тому піджарку необхідно посолити. Можна ще додати і інші приправи.
  • Додайте до овочів томатну пасту, все змішайте і зменшіть вогонь. На мінімальному вогні овочі повинні тушкуватися близько 10 хвилин.
  • Коли квасоля майже готова, додайте до неї картоплю, нехай повариться хвилин 10-15.
  • Висипайте піджарку в суп. Варити ще хвилин 10-15.
  • За 5-10 хвилин до кінця варіння висипаємо в суп дрібно порізану зелень (наприклад, петрушку і кріп).
  • Квасолевий суп з червоної квасолі готовий. Подавати краще з сірим хлібом.
Дивіться також:  Суп з перловкою – 7 рецептів: грибний, розсольник, курячий