Суп з перловкою – 7 рецептів: грибний, розсольник, курячий

Солянка з перловкою

Незважаючи на свою різноманітність, страви російської кухні дуже прості. Солянка – це національне блюдо. Є маса варіантів приготування цього супу. Але незалежно від того, на якому бульйоні ви вирішили його приготувати, солоний огірок – це обов’язковий інгредієнт. Порадуйте своїх рідних юшкою з додаванням перлової крупи.

Інгредієнти:

  • сметана – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • яловичина – 270 г;
  • лимон – половинка;
  • огірок солоний – 2 шт.;
  • шинка – 160 г;
  • паста томатна – 3 ст. ложки;
  • ковбаса копчена – 160 г;
  • картопля – 4 бульби;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • перловка – 130 г;
  • маслини – 5 шт. на порцію без кісточки.

Приготування:

  • Підготувати каструлю. Вона повинна бути з високими бортами.
  • Влити воду.
  • Яловичину промити. Зрізати прожилки.
  • Нарізати кубиками.
  • Ковбасу і шинку порізати. Для приготування знадобляться кубики.
  • Закинути м’ясні продукти у воду.
  • В процесі знімати піну.
  • Почистити бульби картоплі. Порубати.
  • Окремо відварити перловку.
  • Нашаткувати цибулька.
  • Нарізати огірки паличками.
  • На сковорідці обсмажити цибулька.
  • Додати огірки.
  • Влити томатну пасту.
  • Протушкувати чверть години.
  • Закинути в бульйон.
  • Додати картоплю.
  • Підсолити.
  • Проварити чверть години.
  • Злити воду з перловки, перекласти в бульйон.
  • Поварити чверть години.
  • Залити сік з половинки лимона.
  • Накрити кришкою.
  • Настояти півтори години.
  • Порційно додати маслини.
Дивіться також:  Солянка з грибами – 8 рецептів приготування супу і солянки з капустою на зиму