Солянка з перловкою
Незважаючи на свою різноманітність, страви російської кухні дуже прості. Солянка – це національне блюдо. Є маса варіантів приготування цього супу. Але незалежно від того, на якому бульйоні ви вирішили його приготувати, солоний огірок – це обов’язковий інгредієнт. Порадуйте своїх рідних юшкою з додаванням перлової крупи.
Інгредієнти:
- сметана – 2 ст. ложки;
- сіль – 1 ст. ложка;
- яловичина – 270 г;
- лимон – половинка;
- огірок солоний – 2 шт.;
- шинка – 160 г;
- паста томатна – 3 ст. ложки;
- ковбаса копчена – 160 г;
- картопля – 4 бульби;
- цибуля – 2 цибулини;
- перловка – 130 г;
- маслини – 5 шт. на порцію без кісточки.
Приготування:
- Підготувати каструлю. Вона повинна бути з високими бортами.
- Влити воду.
- Яловичину промити. Зрізати прожилки.
- Нарізати кубиками.
- Ковбасу і шинку порізати. Для приготування знадобляться кубики.
- Закинути м’ясні продукти у воду.
- В процесі знімати піну.
- Почистити бульби картоплі. Порубати.
- Окремо відварити перловку.
- Нашаткувати цибулька.
- Нарізати огірки паличками.
- На сковорідці обсмажити цибулька.
- Додати огірки.
- Влити томатну пасту.
- Протушкувати чверть години.
- Закинути в бульйон.
- Додати картоплю.
- Підсолити.
- Проварити чверть години.
- Злити воду з перловки, перекласти в бульйон.
- Поварити чверть години.
- Залити сік з половинки лимона.
- Накрити кришкою.
- Настояти півтори години.
- Порційно додати маслини.