Суп з пшоном – 7 рецептів приготування

На курячому бульйоні

Для домашнього обіду відмінно підійде ситний суп-пюре з пшенкой і овочами на бульйоні з курки. Завдяки присутності сиру, частування має ніжний смак з вершковими нотками, а запашні приправи і зелень надають страві вишуканість і свіжість.

Необхідні інгредієнти:

  • м’ясо курки – 0,8 кг;
  • три картоплини:
  • пшенична крупа – 70 г;
  • два плавлених вершкових сирка;
  • морква – 75 г;
  • цибуля – головка;
  • курячий бульйон – 2,3 л;
  • петрушка, лаврове листя, приправи, морська сіль – за смаком.

Готуємо:

  • Курку промити і розділити на шматочки, потім помістити їх в каструлю з маслом і обсмажити до світло-коричневої скоринки.
  • Цибулину і моркву почистити, нашаткувати квадратиками і додати до м’яса. Смажити продукти разом вісім хвилин, після чого налити бульйон (250 мл) і покласти подрібнену петрушку.
  • Через кілька хвилин закласти в каструлю нарізаний скибочками картопля, насипати пшоно і додати решту бульйону.
  • Нарізати кубиками сирки, потім покласти їх в блендер, розбавити невеликою кількістю води і гарненько розтерти.
  • Коли овочі і пшоно зваряться, закинути в суп сіль, листочки лавра і приправи. Після цього залити сирну суміш, добре перемішати і через хвилину вимкнути піч.

Суп-пюре з пшеничного крупою рекомендується подавати через двадцять хвилин після приготування. Кожну тарілку з частуванням бажано прикрасити шматочками петрушки.

Дивіться також:  Рецепт кролика в мультиварці