На курячому бульйоні
Для домашнього обіду відмінно підійде ситний суп-пюре з пшенкой і овочами на бульйоні з курки. Завдяки присутності сиру, частування має ніжний смак з вершковими нотками, а запашні приправи і зелень надають страві вишуканість і свіжість.
Необхідні інгредієнти:
- м’ясо курки – 0,8 кг;
- три картоплини:
- пшенична крупа – 70 г;
- два плавлених вершкових сирка;
- морква – 75 г;
- цибуля – головка;
- курячий бульйон – 2,3 л;
- петрушка, лаврове листя, приправи, морська сіль – за смаком.
Готуємо:
- Курку промити і розділити на шматочки, потім помістити їх в каструлю з маслом і обсмажити до світло-коричневої скоринки.
- Цибулину і моркву почистити, нашаткувати квадратиками і додати до м’яса. Смажити продукти разом вісім хвилин, після чого налити бульйон (250 мл) і покласти подрібнену петрушку.
- Через кілька хвилин закласти в каструлю нарізаний скибочками картопля, насипати пшоно і додати решту бульйону.
- Нарізати кубиками сирки, потім покласти їх в блендер, розбавити невеликою кількістю води і гарненько розтерти.
- Коли овочі і пшоно зваряться, закинути в суп сіль, листочки лавра і приправи. Після цього залити сирну суміш, добре перемішати і через хвилину вимкнути піч.
Суп-пюре з пшеничного крупою рекомендується подавати через двадцять хвилин після приготування. Кожну тарілку з частуванням бажано прикрасити шматочками петрушки.