Як зварити суп з сушених білих грибів?
Сушені білі гриби чудово поєднуються з будь-якими крупами і макаронними виробами. Але ті, кому наведений нижче перелік інгредієнтів здасться простуватим, можуть надати вишуканих ноток смаку, замінивши плавлений сир Пармезаном.
Для духмяного і наваристого супу з білих сушених грибів належить скористатися наступним продуктовим набором:
- 100 г сушених білих грибів;
- 400 г картоплі;
- 75-80 г цибулі;
- 80-95 г моркви;
- 100 г вермішелі типу «Павутинка»;
- 30 мл рослинного масла;
- 50 г плавленого сиру;
- кухонна сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Білі гриби замочити у воді мінімум на пару годин (в ідеалі вони повинні набухати всю ніч). Потім змінити воду і поставити грибну сушку варитися.
- Через 30-40 хвилин виловити гриби шумівкою, а в бульйон, який залишився в каструлі, перекласти очищений і нарізаний кубиками картоплю. Варити 10-15 хвилин.
- Поки вариться картопля, на сковороді слід спочатку обсмажити цибулю і моркву, а потім додати проварені гриби і тушкувати все разом 5 хвилин. При необхідності, гриби можна нарізати дрібними шматочками.
- До готової картоплі перекласти піджарку з овочів з грибами і вермішель. Варити до готовності макаронних виробів, орієнтуючись на час, вказаний на упаковці.
- Потім посолити суп, додати натертий на тертці плавлений сир, витримати каструлю на вогні, поки він не розплавиться. Зняти готову страву з плити, дати йому настоятися не менше п’яти хвилин під кришкою і можна дегустувати.
Особливість білих сушених грибів полягає в їх ароматі. Тому, вирішивши приготувати з них суп по кожному з наведених рецептів, слід виключити з них все «яскраві» спеції.