Суп з сушених грибів — 7 рецептів приготування вдома

Як зварити суп з сушених білих грибів?

Сушені білі гриби чудово поєднуються з будь-якими крупами і макаронними виробами. Але ті, кому наведений нижче перелік інгредієнтів здасться простуватим, можуть надати вишуканих ноток смаку, замінивши плавлений сир Пармезаном.

Для духмяного і наваристого супу з білих сушених грибів належить скористатися наступним продуктовим набором:

  • 100 г сушених білих грибів;
  • 400 г картоплі;
  • 75-80 г цибулі;
  • 80-95 г моркви;
  • 100 г вермішелі типу «Павутинка»;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 50 г плавленого сиру;
  • кухонна сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  • Білі гриби замочити у воді мінімум на пару годин (в ідеалі вони повинні набухати всю ніч). Потім змінити воду і поставити грибну сушку варитися.
  • Через 30-40 хвилин виловити гриби шумівкою, а в бульйон, який залишився в каструлі, перекласти очищений і нарізаний кубиками картоплю. Варити 10-15 хвилин.
  • Поки вариться картопля, на сковороді слід спочатку обсмажити цибулю і моркву, а потім додати проварені гриби і тушкувати все разом 5 хвилин. При необхідності, гриби можна нарізати дрібними шматочками.
  • До готової картоплі перекласти піджарку з овочів з грибами і вермішель. Варити до готовності макаронних виробів, орієнтуючись на час, вказаний на упаковці.
  • Потім посолити суп, додати натертий на тертці плавлений сир, витримати каструлю на вогні, поки він не розплавиться. Зняти готову страву з плити, дати йому настоятися не менше п’яти хвилин під кришкою і можна дегустувати.

Особливість білих сушених грибів полягає в їх ароматі. Тому, вирішивши приготувати з них суп по кожному з наведених рецептів, слід виключити з них все «яскраві» спеції.

Дивіться також:  Картопля з курячим філе під сирною скоринкою