Суп з філе тріски з вершками
Перше страву по цьому рецепту готується дуже швидко і просто:
- 150 г тріски;
- 2 картопляних бульб;
- 1 морквини;
- цибулини;
- 1 стебла селери;
- яйця;
- 40 мл соняшникової олії;
- лаврового листа;
- ½ Л вершків;
- цибулі-порею, зелені і солі.
У процесі підготовки виконуються такі кроки:
- Риба нарізати порційними шматками і відварюється до готовності.
- Картопля ріжеться кубиками, цибулю-порей – половинками кілець, а моркву і селеру – соломкою.
- На сковороді пассеруется цибулю, до якого після придбання їм м’якості відправляється овочева соломка.
- У каструлю заливається ½ л бульйону, в який викладаються картопляні кубики, зажарка і спеції.
- Через 15 хвилин в суп відправляється риба, яка через 10 хвилин знову витягується.
- У склянку з водою опускається відокремлений жовток від білка і вливаються вершки.
- Все ретельно перемішується до однорідності і вливається в суп. Блюдо прогрівається 3 хвилини і розливається по тарілках, де вже розкладені рибні шматочки.