Рецепт запеченої свинини у фользі по-французьки
Час підготовки продуктів – 30 хвилин, час запікання – 40. З перерахованих нижче продуктів ми отримаємо 4 порції свинини по-французьки.
Продукти:
- півкілограма свинини,
- 2 ріпчастої цибулі,
- 6 штук картоплі середнього розміру,
- 150 гр. сметани,
- 100 гр. твердого сиру,
- 2 помідора,
- 2 ст. л. рослинної олії,
- 1 зубок часнику,
- сіль, перець за смаком,
- 3 гілочки петрушки,
- 1 ч. л. гірчиці.
Запекти свинину в фользі в духовці по-французьки зовсім не складно. Таке блюдо можна подавати до святкового столу. М’ясо виходить м’яким і соковитим, а гарнір – ароматним. Отже, приступимо.
Як завжди, м’ясо необхідно підготувати – очистити, промити і обсушити. Тепер розрізаємо на шматочки однакового розміру товщиною в палець. Загорнути кожен шматок плівкою і трохи відбиваємо з обох сторін.
Посипаємо м’ясо сіллю і перцем за смаком і натираємо дрібно нарубаним часником. Відставляємо убік – хай трошки промаринується.
Поки чекаємо, чистимо картоплю й нарізаємо його на кільця товщиною 3-5 мм. Опускаємо його в киплячу воду на 4-5 хвилин.
Чистимо цибулю та нарізаємо його тонкими кільцями. Те ж саме робимо з помідорами. При цьому рекомендую вам очистити його від шкірки. Для цього помідор потрібно на хвилину помістити в окріп, тоді шкірка легко зніметься.
Тепер ріжемо фольгу на квадрати розміром 30 на 30 см На кожен шматок фольги викладаємо однакову кількість картоплі, зверху шматочками свинини. Змащуємо її рівномірно сумішшю сметани, гірчиці і дрібно нарубаної петрушки і викладаємо цибулю і помідор. Кожну порцію посипаємо дрібно натертим сиром. Можна використовувати будь-легко плавящийся сир, але я завжди посипаю пармезаном. Коли всі шари будуть викладені, загортаємо фольгу, роблячи як би мішечок. Запікаємо при температурі 180 півгодини.