З м’ясом і картоплею
Ароматні пиріжки з картоплею хороші не тільки для домашньої трапези, але і припадуть до речі на пікніку.
Для приготування знадобляться:
- 150 г вершкового масла;
- 400 г борошна;
- 200 мл кефіру;
- 2 яйця;
- 150 г м’яса;
- великий бульба картоплі;
- цибулина;
- сода і сіль.
В процесі:
- Спочатку у посуд з просіяним борошном додається 100 г розтопленого масла, сіль і сода.
- А після того, як будуть додані кефір та яйця, тісто вимішується.
- Картопляний бульбу, м’якоть і цибулю ріжуться дрібними кубиками, які змішуються, солятся і приправляється.
- З м’якого тіста готується основа під пиріжки, на яку начинку.
- Вироби формуються зразок хінкалі, але з отвором по центру.
- Випікаються пиріжки 40 хвилин при 200°C.
- Коли половина зазначеного часу мине, отвори у виробах розкладається масло.