Порожні пиріжки смажені в маслі
Смажені пиріжки з цибулею і яйцем.
Начинка – обов’язкова складова смачних пиріжків. Апетитні вироби можна підготувати, маючи лише:
- 400 г борошна;
- 120 мл молока;
- шматочок вершкового масла;
- по дрібці цукру і солі;
- 2 яйця;
- 30 г дріжджів;
- соняшникова олія.
Хід роботи:
- Ставиться опара, яка готується з розведених дріжджів, 50 г борошна і цукру в теплому молоці.
- Через ¼ години всипається залишилася борошно, вбивають яйця, відправляються розтоплене масло і сіль, після чого добре все вимішується.
- Тісто отставляется для підняття на 1,5 години.
- Коли борошняна маса підніметься, вона обминается і знову отставляется.
- Після чергового підйому з пластичної маси формуються пиріжки, які обсмажують з 2 сторін на розпеченому маслі.