Як приготувати «Ечпочмак»
Національні татарські пиріжки Ечпочмак – невід’ємні вироби при сервіровці святкового столу у мусульман.
Для підготовки необхідні:
- 1 кг дріжджового тіста;
- ½ Кг яловичої м’якоті;
- трохи жирної баранини;
- 5 картопляних бульб;
- 2 цибулини;
- шматочок вершкового масла;
- сіль і спеції.
Черговість дій:
- М’ясо нарізати маленькими шматочками.
- З картопляних бульб підготовлені брусочки.
- Цибулина дрібно шинкуется.
- Всі складові начинки перемішуються, солятся і приправляється.
- Тісто нарізати шматочками, з яких розкочуються кола.
- В центр основи під пиріжки кладеться картопля-м’ясна суміш, після чого готуються трикутники шляхом почергового защипування кожної сторони.
- В ямочки по центру пиріжків розкладаються шматочки масла.
- Вироби випікаються 40 хвилин при 180°C.