Рибні тефтелі в сметанному соусі
Потрібні продукти на півкіло рибного філе і півсклянки рису:
- цибулина і велике яйце;
- брусочок сиру до ста грам;
- сметана – стакан;
- приправи.
Покроковий процес:
- Ретельно промийте рис і зваріть до напівготовності, присолите.
- Якщо ви використовуєте рибне філе, то пропустіть його через м’ясорубку, щоб не залишалося великих шматочків. Ще простіше купити рибний фарш, але тільки в перевіреному місці.
- Змішайте отриману масу з остившім рисом, яйцем і подрібненою цибулею.
- В кінці додаються спеції. В блюдо, що будуть їсти маленькі діти, краще не додавати багато перцю.
- Приготуйте сметанний соус. Для цього змішайте тертий сир разом зі сметаною і спеціями. У разі, якщо соус вийде занадто густий, додайте в неї трохи молока.
- Сформуйте з фаршу тюфтельки і залийте їх приготованим соусом.
Потім відправте форму з заготовками в духову шафу на 25-30 хвилин.