Тефтелі в вершковому соусі – 9 рецептів приготування

Класичні тефтелі в вершковому соусі

Простим і універсальним є рецепт приготування класичних тюфтельок у вершковому соусі.

Для готування страви слід запастися:

  • м’ясним фаршем – 550 г;
  • готовим відвареним рисом – 0,5 ст.;
  • вершки – 125 мл;
  • сиром – 75 г;
  • часником – 1-2 зубчики;
  • крохмалем – чайна ложка без гірки;
  • прованськими травами;
  • сіллю.

Фарш може використовуватися куплений або приготований самостійно зі свинини, курки або яловичини. Рисова крупа відварюється і остуджується при кімнатній температурі. Основні продукти змішуються, до них додається сіль, спеції, все вимішується до однорідності. Чим довше буде вымешиваться фарш, тим однорідніше і красивіше за структурою вийдуть тефтелі.

Вершковий соус готується з вершків, тертого сиру (менше половини рекомендованої порції), ароматних трав і крохмалю. Тефтелі, сформовані у вигляді невеликих кульок, слід викласти на деко, запекти в протягом 20 хвилин в духовій шафі при температурі 190 градусів. Після цього вони заливаються соусом і продовжують запікатися ще 35 хвилин.

Дивіться також:  Пельмені в горщиках – 8 рецептів в духовці
Прокрутка до верху