Класичні тефтелі в вершковому соусі
Простим і універсальним є рецепт приготування класичних тюфтельок у вершковому соусі.
Для готування страви слід запастися:
- м’ясним фаршем – 550 г;
- готовим відвареним рисом – 0,5 ст.;
- вершки – 125 мл;
- сиром – 75 г;
- часником – 1-2 зубчики;
- крохмалем – чайна ложка без гірки;
- прованськими травами;
- сіллю.
Фарш може використовуватися куплений або приготований самостійно зі свинини, курки або яловичини. Рисова крупа відварюється і остуджується при кімнатній температурі. Основні продукти змішуються, до них додається сіль, спеції, все вимішується до однорідності. Чим довше буде вымешиваться фарш, тим однорідніше і красивіше за структурою вийдуть тефтелі.
Вершковий соус готується з вершків, тертого сиру (менше половини рекомендованої порції), ароматних трав і крохмалю. Тефтелі, сформовані у вигляді невеликих кульок, слід викласти на деко, запекти в протягом 20 хвилин в духовій шафі при температурі 190 градусів. Після цього вони заливаються соусом і продовжують запікатися ще 35 хвилин.