Курячі тефтелі в вершковому соусі
Приготувати курячі тефтелі в вершковому соусі можна менше ніж за 1 годину. Це блюдо стане ідеальним для швидкого, але повноцінного ланчу, доповнить будь-друге страва, що прийдеться до смаку і дорослим, і дітям.
Готується продукт з:
- курячого фаршу – 400 г;
- цибулі ріпчастої;
- яйця;
- молока – 80 мл;
- білого хліба без кірки;
- солі;
- суміші перців;
- рослинного жиру;
- борошна;
- вершків – 220 мл;
- часнику;
- мускатного горіха;
- зелені.
Слід подрібнити В блендері 1 невелику цибулину і м’ясо. Додати в суміш перець, сіль, замочений м’якушка хліба і жовток з білком (необхідні для скріплення маси). Усе ретельно вимішується – руками або блендером, після чого формуються тюфтельки. З заявленої кількості продуктів виходить близько 20 – 25 кульок.
Окремо з’єднуються вершки з борошном, до них додається трохи солі і подрібненого часнику. Щіпка мускатного горіха не обов’язково повинна бути в підливі, але вона зробить її більш ароматною.
М’ясні напівфабрикати викладають на сковороду, заливаються соусом і тушкують на середньому вогні. Через 10 хвилин блюдо буде готово.