Тефтелі в вершковому соусі – 9 рецептів приготування

Курячі тефтелі в вершковому соусі

Приготувати курячі тефтелі в вершковому соусі можна менше ніж за 1 годину. Це блюдо стане ідеальним для швидкого, але повноцінного ланчу, доповнить будь-друге страва, що прийдеться до смаку і дорослим, і дітям.

Готується продукт з:

  • курячого фаршу – 400 г;
  • цибулі ріпчастої;
  • яйця;
  • молока – 80 мл;
  • білого хліба без кірки;
  • солі;
  • суміші перців;
  • рослинного жиру;
  • борошна;
  • вершків – 220 мл;
  • часнику;
  • мускатного горіха;
  • зелені.

Слід подрібнити В блендері 1 невелику цибулину і м’ясо. Додати в суміш перець, сіль, замочений м’якушка хліба і жовток з білком (необхідні для скріплення маси). Усе ретельно вимішується – руками або блендером, після чого формуються тюфтельки. З заявленої кількості продуктів виходить близько 20 – 25 кульок.

Окремо з’єднуються вершки з борошном, до них додається трохи солі і подрібненого часнику. Щіпка мускатного горіха не обов’язково повинна бути в підливі, але вона зробить її більш ароматною.

М’ясні напівфабрикати викладають на сковороду, заливаються соусом і тушкують на середньому вогні. Через 10 хвилин блюдо буде готово.

Дивіться також:  Риба короп: чим корисна, 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху