Здобне пиріжкове тісто в хлібопічці
Що знадобиться:
- борошно – 2 склянки;
- сух. дріжджі – 2 ч. ложки;
- молоко – 4 ст. ложки;
- цукор – 2 ст. ложки;
- раст. масло – 2 ст. ложки;
- яйця – 2 шт.;
- сіль – ½ ч. ложки.
Запропонований рецепт краще використовувати для приготування солодких пиріжків з солодкою начинкою. Налийте в хлібопічка склянку води, змішаної з молоком. При цьому його жирність може бути будь-якою, на смак цей факт не вплине. Слідом кладеться, сіль, цукор і масло. Розбийте яйця прямо в чашу, попередньо їх збивати не потрібно.
Просійте в суміш борошно і покладіть зверху дріжджі. Якщо ви хочете ароматні пиріжки, то можна додати ванілін. Вставте чашу назад в хлібопічка, поставте режим замісу тіста і вирушайте займатися своїми справами. При цьому заготовка повинна збільшитися як мінімум в два рази.