Дріжджове тісто на кефірі
Один з найпростіших рецептів приготування тіста з використанням хлібопечі.
Що знадобиться:
- борошно – 2 склянки;
- нежирний кефір – 1 склянка;
- цукор – 3 ст. ложки;
- дріжджі – 3 ч. ложки;
- сіль – 2 ч. ложки;
- раст. олія – 5 ст. ложок.
Ретельно просіяти борошно прямо у відро хлібопічки. Слідом кладуть цукор, сіль і масло. Залийте кефір і висипте рівномірно дріжджі, щоб вони не були однією купкою. Виставите в пристрої програму замішування тіста. На це у вас піде 2 з половиною години.
Відразу після приготування тісто для пиріжків на кефірі краще дістати і злегка обім’яти. Воно повинно бути податливим. Розділіть його на порційні шматочки і викладіть начинку. Потім сформуйте вироби і відправте випікатися в духовій печі, виходячи з рецепту, який ви використовуєте.