Червоний оксамит — оригінальний рецепт
Оригінальний рецепт обов’язково знайде своїх шанувальників серед любителів домашньої випічки.
Тісто готується з наступних продуктів:
- борошно — 310 гр;
- какао — 2 стіл. л.;
- сода — 1 чайн. л.;
- сіль;
- олія слив. — 113 гр;
- цукор — 300 гр;
- яйця — 2 одиниці;
- масло пост. — 220 р.;
- оцет — 1 чайн. л.;
- ванільний екстракт — 2 ч. л.;
- пахта — 240 гр;
- барвник — 35 — 50 р.
Для крему знадобляться:
- цукрова пудра — 156 гр;
- вершковий сир — 0,5 кг;
- ванільний екстракт – 5 гр;
- вершки (жирні) — 300 гр.
Для тіста змішуємо сухі продукти, з’єднуючи до рівномірного однорідного кольору. Розм’якшене масло і цукор опрацьовуємо міксером до сильного освітлення маси і збільшення в розмірах, далі вводимо по черзі яйця. Вливаємо олію і оцет, не перестаючи збивати, додаємо ванільний екстракт і пахту.
Потім об’єднуємо суху суміш з масляною основою. Додаємо барвник такої концентрації, щоб отримати насичений червоний відтінок.
Форму для випікання злегка покриваємо маслом і посипаємо борошном. Відправляємо в духову піч випікатися на півгодини при 180 град. Охолоджуємо корж протягом 10-и хвилин, і витягаємо з форми.
Для крему з’єднуємо пудру з м’яким вершковим сиром, додаємо ваніль і опрацьовуємо до отримання однорідної, гладкою структури. Для цього рекомендується скористатися міксером або занурювальним віночком. Збиваємо охолоджені вершки і акуратно перекладаємо в вершкову суміш, перемішуємо.
Корж ріжемо уздовж на дві однакові частини. Можна вирівняти верхній корж, зрізавши тонким шаром верхівку. Надалі обрізку можна подрібнити в крихту і використовувати в якості посипання. Обмазуємо коржі готовим кремом, не залишаючи боки без уваги. Прикрашаємо крихтою верх, бічні частини і подаємо до столу.