Десерт з варенням
Проста рецептура десерту ніяк не відбивається на вишуканості смаку кондитерського виробу, для створення якого беруться:
- 200 мл кефіру;
- 10 г соди;
- яйце;
- 150 г цукру;
- 200 г темного варення;
- 400 г борошна;
- по 200 г сметани і згущеного молока;
- ½ Плитки шоколаду.
Основні кроки виконання:
- У миску з кефіром всипається сода.
- Коли через 5 хвилин пройде реакція, всипається цукор, забиваються яйця і викладається варення.
- Після перемішування вмісту всипається борошно.
- Тісто виливається у вогнетривку форму, яка на 40 хвилин відправляється в духовку, розігріту до 180°C.
- З сметани і згущеного молока міксером готується повітряний крем, яким покривається розділений на три пласта бісквіт.
За традицією для прикраси ласощі використовується трохи шоколаду.