Торт «Лялька Барбі» з крему, для дівчинки
Це найдоступніший з частини продуктів і простий у виконанні варіант, його приготує навіть кондитер-новачок. Вам знадобиться:
Для бісквіта:
- 6 яєць;
- 2/3 ст. цукру;
- 1 ст. борошна;
- ванілін – 1 уп.;
- жир для змащування форми.
Важливо! На великий торт кількість продуктів треба перерахувати.
Для масляного крему «Шарлот»:
- 3 ст. молока;
- 3 ст. цукру;
- 3 яйця;
- 0,5 кг вершкового масла (хорошої якості — спред!).
Рада! Дістаньте продукти з холодильника за кілька годин до початку готування, щоб вони мали однакову температуру. Бісквіт бажано випекти заздалегідь, щоб він встиг відпочити 5-6 ч. перед складанням.
- Збийте яйця в піну, поступово додаючи цукор. В кінці збивання покладіть в суміш ванілін.
- Після того, як маса стане світлою, густою і однорідною (цукор повністю розчиниться) вводите в 2-3 прийоми, просіяне борошно, обережно перемішуючи.
- Форму для випічки змастіть жиром і злегка подпылите борошном, після чого викладіть в неї бісквітну суміш. Випікайте в духовці при 180°С близько 40 хвилин, не відкриваючи дверцята шафи в перші 20 хв.
- Охолоджений бісквіт розріжте на шари за допомогою міцної нитки або тонкого довгого ножа.
- Для крему візьміть каструлю з товстим дном і розігрійте в ній молоко.
- Додайте цукор і доведіть суміш майже до кипіння.
- В іншому посуді добре збийте яйця і, не припиняючи збивання, вливайте в них тонкою цівкою гарячий молочно-цукровий сироп.
- Коли все перемішається, ставте каструлю з сумішшю на водяну баню і повільно прогрівайте до загустіння маси, не даючи їй закипіти. Охолодіть.
- Розм’якшене масло збийте в міксері, поступово додаючи в нього отриману суміш. Перемішавши, поставте крем в холодильник на 1-1,5 год. Після цього можна приступати до складання торта.
- Перед прикрасою вироби намажте його поверхню тонким шаром крему і знову охолодіть. Використовуйте кондитерські насадки різних форм і розмірів для створення красивого рельєфу поверхні торта.