Торт медовик — класичний рецепт з заварним кремом на молоці
Цей десерт, придбаний у магазині, часто трапляється з сухими коржами або з вмістом жирного крему. Після вживання ласощі настає розчарування. Тому варто приготувати торт, застосовуючи класичний рецепт медівника, в якому легкий заварний крем ніжно просочує коржі.

Інгредієнти:
- Масло вершкове – 90 гр.;
- Молоко – 750 гр. для крему;
- Яйце – 6 шт.;
- Крохмаль – 4 ч. ложки для крему;
- Масло вершкове – 430 гр. для крему;
- Сода – 3 ч. ложки;
- Яйце – 2 шт. для крему;
- Борошно – 7 ст. л. для крему.
- Горілка – 3 ч. ложки;
- Цукор – 185 гр. для крему;
- Мед – 6 ч. ложки;
- Цукор – 190 гр.;
- Борошно – 700 гр.
Приготування:
Тісто необхідно приготувати на водяній бані. Взяти дві ємності. Менша зобов’язана поміщатися у велику і торкатися води, яка кипить.
У малу ємність всипати цукор. Покласти масло. Помістити у велику ємність.
В піалу вбити яйця. Розмішати виделкою.
Зняти невелику каструльку. Залити яйця. Налити мед і горілку. Розмішати.
Помістити назад. Всипати соду.
Перемішувати. Рідина побіліє і більше рази в два.
Перелити в миску.
Просіяти борошно.
Насипати в рідину. Тісто замісити. За структурою воно вийде еластичним. Скачати в кульку.
Розрізати на вісім рівних частин.
Скачати кульки.
Стіл присипати борошном. Куля розкачати в пласт тонкого розміру.
Перемістити на деко. Змащувати не треба.
Помістити в духову шафу.
Запікати чотири хвилини при 180 гр. Виймати слід відразу, як з’явився яскравий відтінок. З дека корж швидко прибрати, інакше він стане сухим і розкришиться.
Повторити цю процедуру з кожним кулею.
Приготування крему:
У жароміцну ємність насипати борошно, цукор і крохмаль. Розмішати. Вбити яйця. Збити.
Помістити на водяну баню. Залити молоко.
Заважаючи довести до загустіння.
Остудити масу. Якщо мало часу, то можна помістити в таз з холодною водою.
Масло покласти в піалу, розігріти в мікрохвильовій печі. Остудити. Температура повинна стати кімнатної.
Коли крем охолов змішати з маслом. Розмішати.
Помістити в миску воду.
Повністю остившім кремом промазати коржики і весь торт.
Обрізати краю, надавши рівну форму.
Змастити кремом.
Обрізки розкришити, можна руками, в ступці або в блендері.
Обсипати всю поверхню десерту.
Щоб торт вийшов ідеальним, необхідно максимально тонко розкачати коржі, а крем навпаки повинен бути дуже густим.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10