Торт медовик – 9 рецептів

Рецепт приготування зі сметаною

Щоб приготувати випічку багато меду не треба. Але, незважаючи на невеликий склад компонентів, виходять ароматні, смачні коржі з насиченим медовим присмаком.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150 гр.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Чорнослив – 110 гр. для крему;
  • Борошно – 550 гр.;
  • Цукор-пісок – 225 гр. для крему;
  • Сода – 1,5 ч. ложки;
  • Мед – 3 ст. ложки;
  • Цукор-пісок – 310 гр.;
  • Сметана – 700 гр. для крему.

Приготування:

  • Взяти каструлю невеликого розміру. Помістити мед, масло, цукор.
  • Поставити на водяну баню. Нагріти. Повинен стати однорідний колір. Помістити соду. Хвилину готувати.
  • Прибрати з плити, вбити яйця і моментально їх збити. Діяти слід швидко, інакше яйця зваряться.
  • Борошно просіяти. Засипати в рідину. Замісити.
  • Помістити в холод. Дістати через півгодини.
  • Скачати ковбаску з тіста. Зробити вісім розрізів. Вийде дев’ять частин, з яких необхідно скачати кулі.
  • Кожну кульку розкачати. Вийде дуже тонке тісто.
  • Взяти форму бажаного розміру і вирізати коло потрібного діаметру.
  • Помістити шар у форму.
  • Запекти п’ять хвилин в духовій шафі при 180 гр. Дістати з форми відразу!
  • Повторити вісім разів.
  • Приготування крему:

  • Для крему використовувати сметану великий жирності.
  • Помістити її в миску. Приєднати цукор. Збити, використовуючи міксер.
  • Чорнослив промити. Нарізати. Помістити в масу.
  • Промазати всі коржі, укладаючи шарами. Коли торт буде зібраний, залишки крему розподілити по всій його поверхні.
  • Обрізки подрібнити в крихту. Обсипати торт. Медовик зі сметаною готовий.
  • Дивіться також:  Торт дамський каприз – 6 рецептів в домашніх умовах
    Прокрутка до верху