Торт медовик – 9 рецептів

З кавово-шоколадним кремом

Якщо хочеться медовик, але набрид звичний крем, то приготуйте ласощі з кремоподібної масою, до складу якої входить кава.

Інгредієнти:

  • Сода – 2,5 ч. ложки;
  • Згущене молоко – 450 гр. для крему;
  • Розчинна кава – 4 ч. ложки для крему;
  • Масло вершкове – 50 гр.;
  • Мед – 4 гр.;
  • Вершки жирні – 750 гр. для крему;
  • Борошно – 750 гр.;
  • Масло вершкове для глазурі – 70 гр.;
  • Гіркий шоколад – 250 гр. для глазурі;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Цукор – 240 гр.;
  • Розчинна кава – 6 ч. ложечок;
  • Вершки жирні – 250 мл для глазурі.

Приготування:

  • Зробити водяну баню. У ємність невеликого розміру помістити мед, масло, цукор, кава, яйця, соду.
  • Розмішати. Томити п’ять хвилин. Засипати склянку борошна. Розмішати вінчиком.
  • Засипати залишилася норму борошна. Замісити.
  • Розрізати тісто так, щоб вийшло дев’ять частин. Скрутити кулі.
  • Викласти на тарілку. Накрити рушником.
  • Залишити на півгодини.
  • Кожну кульку розкачати. Має вийти круг, товщина якого не перевищує три міліметри. Краще підготувати відразу всі коржі, тому що згодом тісто підсихає і стає важко його розкачати.
  • З розкатаного тіста вирізати коло рівний діаметру форми.
  • Помістити в духову шафу. Випекти. Коли верх зарум’яниться, відразу дістати і перекласти на тарілку.
  • Випекти всі частини при температурі 180 гр.
  • Приготування крему:

  • Розігріти дві столові ложки вершків. З’єднати з кавою. Розмішати. Кава має повністю розчинитися. Остудити.
  • Вершки збити. Вийде пишна, густа маса. Ввести кави і згущене молоко.
  • Перемішати на мінімальному режимі міксера.
  • Зібрати торт. Змащуючи коржі і укладаючи їх шарами.
  • Для глазурі закип’ятити вершки, додати шоколад і масло. Остудити. Залити тортик. Можна взяти силіконову пензлик і промазати всю поверхню.
  • Дивіться також:  Вафлі домашні – сім рецептів у вафельниці
    Прокрутка до верху