Як прикрасити десерт
Існує безліч способів прикрасити десерт, але один з найбільш простих і швидких – збиті вершки. З них можна зробити прекрасне облямівка по низу і верху десерту з допомогою кондитерського мішка. В крем можна додати трохи барвника. Причому, не варто його сильно розмішувати. Тоді хвилі і квіти вийдуть неоднорідними за тону, а з гарними розводами.
Ще один чудовий продукт для прикраси – це марципанова маса. Її розгортають тонший, а потім вирізують з отриманого пласта різні фігурки.
Для цього можна використовувати спеціальні формочки або просто стакан, або чарку.
З марципанової маси легко можна зробити троянду, схожу на справжню.
- Потрібно вирізати кілька кружечків різного розміру.
- Потім зібрати їх усі разом, внахлест один на інший, і трохи стиснути, щоб вийшов конус.
- Кінчики пелюсток розмалювати харчовим барвником, використовуючи ватяну паличку.
Ажурні фігурки з шоколаду або карамелі завжди добре виглядають на будь-якому десерті.
Для цього потрібно:
- Розтопити шоколад на водяній бані.
- Потім за допомогою кондитерського мішка або шприца намалювати візерунки шоколадом на фользі.
- Поставити форму в холодильник для застигання.
- Далі обережно гострим ножем зняти фігурку з фольги і розмістити, як сподобається, на поверхні десерту.
Точно так само готується і карамельна фігурка. Тільки спочатку необхідно буде зварити густий карамельний сироп з води і цукру. Готувати карамель слід на водяній бані до тих пір, поки вона не почне загусати. Перевірити ступінь густоти можна, капнувши краплю сиропу в склянку з холодною водою.