Торт на річницю весілля – 5 рецептів

Як прикрасити десерт

Існує безліч способів прикрасити десерт, але один з найбільш простих і швидких – збиті вершки. З них можна зробити прекрасне облямівка по низу і верху десерту з допомогою кондитерського мішка. В крем можна додати трохи барвника. Причому, не варто його сильно розмішувати. Тоді хвилі і квіти вийдуть неоднорідними за тону, а з гарними розводами.

Ще один чудовий продукт для прикраси – це марципанова маса. Її розгортають тонший, а потім вирізують з отриманого пласта різні фігурки.

Для цього можна використовувати спеціальні формочки або просто стакан, або чарку.

З марципанової маси легко можна зробити троянду, схожу на справжню.

  • Потрібно вирізати кілька кружечків різного розміру.
  • Потім зібрати їх усі разом, внахлест один на інший, і трохи стиснути, щоб вийшов конус.
  • Кінчики пелюсток розмалювати харчовим барвником, використовуючи ватяну паличку.

Ажурні фігурки з шоколаду або карамелі завжди добре виглядають на будь-якому десерті.

Для цього потрібно:

  • Розтопити шоколад на водяній бані.
  • Потім за допомогою кондитерського мішка або шприца намалювати візерунки шоколадом на фользі.
  • Поставити форму в холодильник для застигання.
  • Далі обережно гострим ножем зняти фігурку з фольги і розмістити, як сподобається, на поверхні десерту.

Точно так само готується і карамельна фігурка. Тільки спочатку необхідно буде зварити густий карамельний сироп з води і цукру. Готувати карамель слід на водяній бані до тих пір, поки вона не почне загусати. Перевірити ступінь густоти можна, капнувши краплю сиропу в склянку з холодною водою.

Дивіться також:  Ватрушки з сиром – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху