Торт «Негр в піні» – легке у виконанні кондитерське ласощі, отримала великий успіх ще в радянські часи. Секрет його популярності полягає в поєднанні екзотичної назви та простоти продуктового набору, необхідного для створення десерту.
Класичний рецепт
Улюблений, і в багатьох сім’ях частий гість на столі готується з:
- 3 яєць;
- 400 г цукру;
- 200 мл варення зі смородини;
- 1 л сметани;
- 100 мл смородинового сиропу;
- 400 г борошна;
- соди, гашеного оцтом;
- щіпки солі.
Спосіб приготування:
- У миску забиваються яйця. Після додавання до них ¼ заявленої кількості сметани і ½ об’єму цукру продукти збиваються за допомогою міксера.
- У збиту суміш додається варення.
- Після перемішування всипається сіль, борошно і додається сода, гашене оцтом.
- З тіста випікаються 2 коржа по 30 хвилин в гарячій духовці.
- Крем готують шляхом збивання залишилися цукру і сметани до легкості.
- Готові коржі просочуються сиропом і щедро перемазуються сметанним кремом зі всіх сторін.
На сметанному тесті
Кожна господиня удосконалює класичний рецепт залежно від гастрономічних уподобань домочадців. Так народжуються ще більш смачні і апетитні десерти.
Для підготовки торта за цим рецептом слід підготувати:
- 750 мл сметани;
- 400 г цукру;
- 250 мл вишневого джему;
- 400 г борошна;
- 5 г соди, гашеного оцтом.
Етапи створення:
- Половина заявленого обсягу цукру збивається з яєчною масою до тих пір, поки не утворюється стійка піна. Після цього можна додавати третину сметани, варення і борошно.
- З борошняної маси випікаються в духовій шафі до температури 220 °С 2 бісквіта протягом 30 хвилин.
- У блендері або за допомогою міксера збивається сметанний крем (сметана і залишився цукровий пісок).
- Коли коржі охолонуть, вони ретельно перемазуються повітряним складом з усіх боків.
Готуємо на кефірі
Торт з вельми неполіткоректним назвою чудово виходить з:
- 2 яєць;
- 200 г цукру і такої ж кількості цукрової пудри;
- 250 мл варення з чорної смородини;
- 400 г борошна;
- 250 мл кефіру;
- соди, гашеного оцтом;
- волоських горіхів;
- 500 мл сметани.
При підготовці:
- Процес починається з замісу тіста. Яєчна маса збивається з цукровим піском. Поступово в пінну суміш вливається кефір, викладається варення, а потім ретельно втручається борошно.
- Випікається бісквіт у формі, застеленому пергаментом, протягом 20 хвилин при температурі 200 °C.
- З сметани і пудри, яка всипається поступово, готується крем з повітряної структурою.
- Остиглий бісквіт ділиться на 2 або 3 частини, кожна з яких намазується кремом.
- Бока притрушиваются меленим горіхами.
Як приготувати торт «Негр в піні» з варення
Торт з варенням виходить особливо смачною завдяки більш насиченим смаковими якостями.
Для створення кулінарного дослідження будуть потрібні:
- 2 яйця;
- 200 г цукру;
- стільки ж цукрової пудри;
- 350 мл варення кисло-солодкого смаку;
- 250 мл сметани;
- 360 г борошна;
- пакетик розпушувача;
- 100 г волоських горіхів;
- ½ Л вершків;
- щіпка солі.
При створенні кондитерського дива з кремом з вершків виконуються наступні кроки:
- Береться глибока ємність, де яєчна маса змішується з цукровим піском.
- Склад збивається, після чого в нього викладається сметана, змішана з розпушувачем борошно і варення.
- Тісто ретельно перемішується з подрібненими горіхами.
- З борошняної маси корж випікається в розігрітій до 200 °C духовій шафі.
- Для крему вершки збиваються до загустіння, після чого в них всипається пудра.
- Крем збивається повторно.
- Бісквіт ділиться на кілька шарів, кожен з яких промащується кремом.
- Щоб торт краще просочився, він відправляється в холод на 5 годин.
На основі молока
При відсутності кисломолочних інгредієнтів для підготовки тесту можна скористатися варіацією, яка передбачає використання:
- 2 яєць;
- 200 г цукру;
- 100 г пудри з цукру;
- 250 мл молока;
- 300 мл ожинового джему;
- 400 г борошна;
- 10 г соди;
- 500 р сметани.
Черговість дій:
- З яєць і цукру створюється стійка піна, в яку вливається молоко.
- Після додавання варення в основу для тіста втручаються борошно і сода.
- З однорідного складу в духовці, розігрітій до 180 °C, випікаються 2 коржа, кожен з яких ділиться уздовж навпіл.
- Пласти промащується кремом зі сметани, збитою з цукровою пудрою.
- Після просочення в холодильній камері торт подається до столу.
З додаванням какао
Назва торта відображало його зовнішній вигляд, можна додасть до складу какао.
Для підготовки десерту необхідні:
- 270 г борошна;
- 750 мл сметани;
- 2 яйця;
- 25 г какао;
- 200 г цукру;
- в 2 рази менше пудри з цукру;
- 7 г гашеного оцтом соди.
В процесі втілення рецепта в життя виконуються прості дії:
- В піну, отриману при збиванні яєчної маси з цукром, втручається третину заявленого обсягу сметани, а також какао, соду і борошно.
- З досить густого тесту випікаються 2 бісквіта, які для кращої просочення діляться уздовж навпіл.
- З рештою сметани і пудри збивається крем, яким і покриваються всі бісквітні частини.
Торт «Негр в піні» в мультиварці
Мультиварки сьогодні набувають все більшу популярність. Разом з нею зростає і кількість рецептів найдивовижніших десертів, які легко приготувати в цій кухонної «помічниці».
Перед тим як приготувати торт «Негр в піні», необхідно взяти:
- 400 г борошна;
- 250 мл кефіру;
- стільки ж цукру;
- 15 г соди, гашеного оцтом;
- 3 яйця;
- 250 мл вишневого джему;
- ½ Л сметани;
- 220 г цукрової пудри.
Хід роботи:
- З цукру і яєць за допомогою міксера створюється стійка піна, в яку додаються джем без кісточок, кефір, сода, гашене оцтом, і борошно.
- Вимішане тісто заливається в чашу мультиварки, яка встановлюється на 80 хвилин в режим «Випічка».
- Остиглий бісквіт ділиться на 4 тонких пласта, кожен з яких намазується повітряним кремом зі сметани і пудри.
Торт «Негр в піні» – смачний десерт, який неспроста завоював велику кількість прихильників. Кондитерський шедевр поєднує відмінний смак і простоту продуктового набору, який часто знайдеться в будь-якому холодильнику.