Торт «Орео» з маскарпоне
Ще один цікавий рецепт вершково-шоколадного торта, прикрашеного печением «Орео» і збитими вершками. Всі інгредієнти, що входять до складу десерту, гармонійно поєднуються між собою, тому його смак по достоїнству оцінять навіть досвідчені ласуни.
Необхідні продукти:
- борошно – 0,18 кг;
- порошок какао – 55 г;
- цукровий пісок – 160 г;
- сода – 10 г;
- два курячих яйця;
- сир маскарпоне – 0,3 кг;
- половина пачки вершкового масла;
- банку згущеного молока;
- желатин – 27 г;
- білий шоколад – 110 г;
- печиво «Орео», збиті з цукром вершки – для декору;
- вода – 165 мл
Готуємо:
- Какао, соду і цукор змішати з пшеничного борошном, потім додати до них курячі яйця і сформувати полужидкое тісто. Після цього налити борошняну основу у форму і випекти в духовці. Коли виріб готовий, остудити його і розрізати вздовж на дві частини.
- В міксер покласти шматок масла і збити до стану суфле, потім додати згущене молоко, маскарпоне і розмочений у теплій воді желатин, після чого гарненько розтерти всі продукти до отримання пишної маси.
- Тепер поставити збиту суміш на п’ятнадцять хвилин у холодильник і почекати до легкого загусання. Потім ввести в крем розплавлений шоколад і перемішати по колу так, щоб на ньому з’явився коричневий візерунок у вигляді спіралі.
- Один з коржів помістити в роз’ємну форму і обробити його кремом. Зверху покласти другу частину торта і теж змастити солодким складом. Потім витримати виріб на холоді протягом семи годин.
- Після цього вийняти торт з форми, перекласти на плоске блюдо, обробити збитими вершками, декорувати печивом і присипати стружкою з білого шоколаду.
Десерт буде особливо апетитно виглядати, якщо за його поверхні красиво розкласти шматочки яскравого мармеладу і ядра волоських горіхів. Подавати шикарне ласощі рекомендується з фруктовим чаєм, свіжим какао або білим вином.