Торт «Орео» – 7 рецептів, як приготувати і прикрасити торт з печивом «Орео»

Торт «Орео» з маскарпоне

Ще один цікавий рецепт вершково-шоколадного торта, прикрашеного печением «Орео» і збитими вершками. Всі інгредієнти, що входять до складу десерту, гармонійно поєднуються між собою, тому його смак по достоїнству оцінять навіть досвідчені ласуни.

Необхідні продукти:

  • борошно – 0,18 кг;
  • порошок какао – 55 г;
  • цукровий пісок – 160 г;
  • сода – 10 г;
  • два курячих яйця;
  • сир маскарпоне – 0,3 кг;
  • половина пачки вершкового масла;
  • банку згущеного молока;
  • желатин – 27 г;
  • білий шоколад – 110 г;
  • печиво «Орео», збиті з цукром вершки – для декору;
  • вода – 165 мл

Готуємо:

  • Какао, соду і цукор змішати з пшеничного борошном, потім додати до них курячі яйця і сформувати полужидкое тісто. Після цього налити борошняну основу у форму і випекти в духовці. Коли виріб готовий, остудити його і розрізати вздовж на дві частини.
  • В міксер покласти шматок масла і збити до стану суфле, потім додати згущене молоко, маскарпоне і розмочений у теплій воді желатин, після чого гарненько розтерти всі продукти до отримання пишної маси.
  • Тепер поставити збиту суміш на п’ятнадцять хвилин у холодильник і почекати до легкого загусання. Потім ввести в крем розплавлений шоколад і перемішати по колу так, щоб на ньому з’явився коричневий візерунок у вигляді спіралі.
  • Один з коржів помістити в роз’ємну форму і обробити його кремом. Зверху покласти другу частину торта і теж змастити солодким складом. Потім витримати виріб на холоді протягом семи годин.
  • Після цього вийняти торт з форми, перекласти на плоске блюдо, обробити збитими вершками, декорувати печивом і присипати стружкою з білого шоколаду.

Десерт буде особливо апетитно виглядати, якщо за його поверхні красиво розкласти шматочки яскравого мармеладу і ядра волоських горіхів. Подавати шикарне ласощі рекомендується з фруктовим чаєм, свіжим какао або білим вином.

Дивіться також:  Кокосовий торт – 7 рецептів приготування в домашніх умовах