Торт «Пташине молоко» — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Простий рецепт без випічки з вареним згущеним молоком

Для будь-якого торта потрібно спекти коржі, але цей десерт дозволяє цей момент обійти, приготувавши «Пташине молоко» без випічки. Бісквітну основу можна придбати в магазині у вигляді готових коржів, а пісочну зробити за запропонованим далі способом.

Суфле можна зробити за класичним рецептом або використовувати карамельний варіант з вареним згущеним молоком. Можна прикрасити десерт консервованими і свіжими фруктами, які додадуть витончену кислинку, зрівноваживши солодкість суфле.

Пісочна основа торта готується з:

  • 200 г пісочного печива;
  • 100 г масла.

Для карамельного суфле знадобляться:

  • 370 г вареної (домашньої) згущеного молока;
  • 200 г сметани 20% жирності;
  • вдвічі менше вершкового масла;
  • 20 г желатину;
  • 5 білків.

Прикрасять десерт:

  • 400 р консервованих або свіжих ягід і фруктів за смаком;
  • 1 упаковка желе для торта.

Алгоритм приготування:

  • У блендері або кухонному комбайні перебити в маслянисту крихту пісочне печиво з м’яким вершковим маслом. Утрамбувати отриману масу на дно рознімної форми і поставити в холодильник.
  • Згущене молоко збити з маслом м’якою кремової консистенції. Підготувати желатин: дати йому насититися водою (у пропорції 1:3) і нагріти до рідкого стану. Ложку крему зі згущеного молока покласти в гарячий желатин, розмішати і ввести в загальну масу крему.
  • Гарненько створити піну білки і змішати з основою з вареного згущеного молока. Розподілити суфле на основі з пісочного печива, розрівняти і витримати ніч (не менше 8-12 годин) на полиці холодильника.
  • Розкласти ягоди-фрукти на застиглому ласощах і залити їх зверху желе для торту, приготованим у відповідності з рекомендаціями на упаковці. Як тільки желе застигне, акуратно від’єднати борту рознімної форми від десерту і перекласти його на блюдо для подачі. Карамельна пташка, як ще називають цей варіант торта, готова «летіти» на стіл.
Дивіться також:  Пиріг Зебра – 7 покрокових рецептів

Якщо не вдалося купити желе для торту, його можна приготувати самостійно, змішавши желатин, цукор і воду в пропорції 1:1:3. Після набухання желатину, суміш нагріти до рідкого стану і полити нею фрукти на торті.

Прокрутка до верху