Простий рецепт без випічки з вареним згущеним молоком
Для будь-якого торта потрібно спекти коржі, але цей десерт дозволяє цей момент обійти, приготувавши «Пташине молоко» без випічки. Бісквітну основу можна придбати в магазині у вигляді готових коржів, а пісочну зробити за запропонованим далі способом.
Суфле можна зробити за класичним рецептом або використовувати карамельний варіант з вареним згущеним молоком. Можна прикрасити десерт консервованими і свіжими фруктами, які додадуть витончену кислинку, зрівноваживши солодкість суфле.
Пісочна основа торта готується з:
- 200 г пісочного печива;
- 100 г масла.
Для карамельного суфле знадобляться:
- 370 г вареної (домашньої) згущеного молока;
- 200 г сметани 20% жирності;
- вдвічі менше вершкового масла;
- 20 г желатину;
- 5 білків.
Прикрасять десерт:
- 400 р консервованих або свіжих ягід і фруктів за смаком;
- 1 упаковка желе для торта.
Алгоритм приготування:
- У блендері або кухонному комбайні перебити в маслянисту крихту пісочне печиво з м’яким вершковим маслом. Утрамбувати отриману масу на дно рознімної форми і поставити в холодильник.
- Згущене молоко збити з маслом м’якою кремової консистенції. Підготувати желатин: дати йому насититися водою (у пропорції 1:3) і нагріти до рідкого стану. Ложку крему зі згущеного молока покласти в гарячий желатин, розмішати і ввести в загальну масу крему.
- Гарненько створити піну білки і змішати з основою з вареного згущеного молока. Розподілити суфле на основі з пісочного печива, розрівняти і витримати ніч (не менше 8-12 годин) на полиці холодильника.
- Розкласти ягоди-фрукти на застиглому ласощах і залити їх зверху желе для торту, приготованим у відповідності з рекомендаціями на упаковці. Як тільки желе застигне, акуратно від’єднати борту рознімної форми від десерту і перекласти його на блюдо для подачі. Карамельна пташка, як ще називають цей варіант торта, готова «летіти» на стіл.
Якщо не вдалося купити желе для торту, його можна приготувати самостійно, змішавши желатин, цукор і воду в пропорції 1:1:3. Після набухання желатину, суміш нагріти до рідкого стану і полити нею фрукти на торті.