Торт «Пташине молоко» — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

На основі сиру

Щоб приготувати ніжний варіант «Пташиного молока» на основі сиру, теж не потрібно включати духовку. Важливий момент цього рецепта: сир слід вибирати ніжним, пастоподобным, без крупинок. Для надійності, його краще перебити до потрібної консистенції у блендері.

Десерт складається з трьох шарів. Для першого потрібно взяти:

  • 100 г темного шоколаду;
  • стільки ж масла;
  • 100 г сухих шоколадних сніданків в кульках (наприклад, «Несквік»).

Другий шар сирного суфле готується з:

  • 500 г сиру;
  • по 200 г цукру і жирних вершків;
  • 40 г желатину;
  • 100 мл води;
  • ванілін за смаком.

Завершальний шар – шоколадна глазур складається з:

  • 140 мл води;
  • 130 мл вершків;
  • 180 г цукру;
  • 60 г какао-порошку;
  • 10 г желатину;
  • 20 мл води.

Хід роботи:

  • Розтоплюємо шоколад і масло до текучого стану, додаємо в нього хрусткі кульки сухого сніданку, перемішуємо і викладаємо рівним шаром на дно змащеної олією рознімної форми. Відправляємо в холод, щоб шар схопився.
  • Підготувати желатин: дати йому набрякнути і розпустити в мікрохвильовці або на паровій бані. Вершки збити з цукром і сиром в пишну масу, додати ванілін і ввести підготовлений желатин. Викласти отриману суфле поверх першого шару. Знову прибрати в холод.
  • Коли суфле «схопиться», поєднати в одній каструльці всі інгредієнти глазурі, крім желатину і води. Його замочити окремо. Варити глазур на повільному вогні 10 хвилин. Потім дати постояти ще стільки ж, знявши з вогню.

Залишилося перекласти набряклий желатин в глазур, перемішати до однорідності і полити готовою масою десерт зверху.

Дивіться також:  Шоколадний манник – 7 дуже смачних рецептів
Прокрутка до верху