На основі сиру
Щоб приготувати ніжний варіант «Пташиного молока» на основі сиру, теж не потрібно включати духовку. Важливий момент цього рецепта: сир слід вибирати ніжним, пастоподобным, без крупинок. Для надійності, його краще перебити до потрібної консистенції у блендері.
Десерт складається з трьох шарів. Для першого потрібно взяти:
- 100 г темного шоколаду;
- стільки ж масла;
- 100 г сухих шоколадних сніданків в кульках (наприклад, «Несквік»).
Другий шар сирного суфле готується з:
- 500 г сиру;
- по 200 г цукру і жирних вершків;
- 40 г желатину;
- 100 мл води;
- ванілін за смаком.
Завершальний шар – шоколадна глазур складається з:
- 140 мл води;
- 130 мл вершків;
- 180 г цукру;
- 60 г какао-порошку;
- 10 г желатину;
- 20 мл води.
Хід роботи:
- Розтоплюємо шоколад і масло до текучого стану, додаємо в нього хрусткі кульки сухого сніданку, перемішуємо і викладаємо рівним шаром на дно змащеної олією рознімної форми. Відправляємо в холод, щоб шар схопився.
- Підготувати желатин: дати йому набрякнути і розпустити в мікрохвильовці або на паровій бані. Вершки збити з цукром і сиром в пишну масу, додати ванілін і ввести підготовлений желатин. Викласти отриману суфле поверх першого шару. Знову прибрати в холод.
- Коли суфле «схопиться», поєднати в одній каструльці всі інгредієнти глазурі, крім желатину і води. Його замочити окремо. Варити глазур на повільному вогні 10 хвилин. Потім дати постояти ще стільки ж, знявши з вогню.
Залишилося перекласти набряклий желатин в глазур, перемішати до однорідності і полити готовою масою десерт зверху.