Торт «Пташине молоко» — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Торт «Пташине молоко» на агар-агарі

Для муссовых і суфлейных десертів використовуються два основних згущувача – желатин і агар-агар.

Останній продукт з морських водоростей дозволяє отримати більш стабільні структури, оскільки він застигає вже при сорока градусах.

Це і інші його властивості вносять деякі зміни в загальну технологію приготування.

Щоб жовтки яєць, що використовуються для суфле, не пропали, як основи торта краще спекти бісквітний корж, взявши для нього:

  • 7 жовтків;
  • 120 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 5 г розпушувача;
  • 160 г борошна.

До складу суфле входять:

  • 7 білків;
  • 3 г лимонної кислоти;
  • 250 г цукру;
  • 250 г згущеного молока;
  • 170 г вершкового масла;
  • 10 г агар-агару;
  • 100 мл води.

Продуктовий набір для шоколадної глазурі буде наступним:

  • 200 р гіркого шоколаду;
  • 30 г вершкового масла;
  • 200 г вершків.

Торт «Пташине молоко» з агар-агаром готується наступним чином:

  • Жовтки для бісквіта збити до стану світлого крему з цукром (в тому числі ванільним), додати до одержаної маси дуже м’яке вершкове масло, знову збити всі разом. Потім просіяти борошно і розпушувач, вимісити тісто лопаткою і спекти з нього бісквіт діаметром 26 см протягом 20 хвилин при 200 градусах.
  • Влити до агар-аґару теплу воду і дати постояти чверть години, потім всипати цукор і уварити сироп до температури кипіння.
  • З лимонною кислотою збивати білки до стабільної і щільної піни, влити в неї гарячий сироп, не припиняючи збивання. На середній швидкості вмішати дуже м’яке кремове масло і згущене молоко.
  • Розпустити бісквіт вздовж на 2 пласта. Укласти один на дно форми, залити половиною суфле, прикрити другим коржем, зверху – знову суфле. Розрівняти поверхню десерту і прибрати його на три години в холодильник.
  • Невеликі шматочки шоколаду і вершкове масло залити нагрітими до кипіння вершками. Розмішувати масу, щоб вона стала гладкою і однорідною. Потім вилити глазур на застигле суфле і повернути торт в холодильник, поки вона не «схопиться».
Дивіться також:  Тісто для печива — 10 рецептів і секретів приготування!
Прокрутка до верху