Шоколадний десерт
Коли хочеться різноманітності, можна приготувати шоколадний варіант «Пташиного молока» на агар-агарі і вареного згущеного молока. Торт вийде незвичайним, але дуже смачним.
Для невеликого (20-21 см) бісквіта слід підготувати:
- 2 яйця;
- 75 г цукрового піску;
- 90 г борошна.
Щоб приготувати шоколадне суфле, потрібно взяти:
- 8 г агар-агару;
- 140 мл води;
- 300 г цукру;
- 200 г вершкового масла;
- 100 г вареного згущеного молока;
- 2 білка;
- 70 г темного шоколаду;
- 50 г какао-порошку.
Додатково знадобиться 100 г молочного або темного шоколаду для оформлення торта.
Послідовність дій:
- З яєць і цукру зробити солодку піну, додавати просіяне борошно і приготувати бісквіт. Як і в попередніх рецептах, його потрібно розрізати на 2 більше тонких коржа.
- Для суфле м’яке масло збити зі згущеним молоком, розтопленим шоколадом і какао-порошком. З агар-агару, цукру і води зварити сироп. Коли він досягне 110 градусів, зняти його з вогню і дати трохи охолонути.
- Білки збити в стійку піну, не зупиняючи роботу міксера, влити сироп і вмішати крем на згущеному молоці.
- Борти рознімної форми або кільця для складання десертів вистелити ацетатної плівкою, на дно покласти один корж, на нього всю масу суфле, розрівняти і прикрити другим коржем. Відправити все на одну годину в холод.
- В якості декору нанести зверху сіточку з розтопленого шоколаду. Перед подачею вийняти торт з форми.