Торт «Пташине молоко» — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Шоколадний десерт

Коли хочеться різноманітності, можна приготувати шоколадний варіант «Пташиного молока» на агар-агарі і вареного згущеного молока. Торт вийде незвичайним, але дуже смачним.

Для невеликого (20-21 см) бісквіта слід підготувати:

  • 2 яйця;
  • 75 г цукрового піску;
  • 90 г борошна.

Щоб приготувати шоколадне суфле, потрібно взяти:

  • 8 г агар-агару;
  • 140 мл води;
  • 300 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 100 г вареного згущеного молока;
  • 2 білка;
  • 70 г темного шоколаду;
  • 50 г какао-порошку.

Додатково знадобиться 100 г молочного або темного шоколаду для оформлення торта.

Послідовність дій:

  • З яєць і цукру зробити солодку піну, додавати просіяне борошно і приготувати бісквіт. Як і в попередніх рецептах, його потрібно розрізати на 2 більше тонких коржа.
  • Для суфле м’яке масло збити зі згущеним молоком, розтопленим шоколадом і какао-порошком. З агар-агару, цукру і води зварити сироп. Коли він досягне 110 градусів, зняти його з вогню і дати трохи охолонути.
  • Білки збити в стійку піну, не зупиняючи роботу міксера, влити сироп і вмішати крем на згущеному молоці.
  • Борти рознімної форми або кільця для складання десертів вистелити ацетатної плівкою, на дно покласти один корж, на нього всю масу суфле, розрівняти і прикрити другим коржем. Відправити все на одну годину в холод.
  • В якості декору нанести зверху сіточку з розтопленого шоколаду. Перед подачею вийняти торт з форми.
Дивіться також:  Чізкейк з полуницею – 9 рецептів
Прокрутка до верху