Якщо у вас не виходить працювати з тестом, а порадувати домашньою випічкою рідних хочеться, то спробуйте приготувати десерт, використовуючи безе. Повозитися доведеться довше, ніж з бісквітним тістом, але результат того вартий. Найпоширеніший варіант такого ласощі – торт Снікерс. Представляємо вашій увазі найкращі його варіації.
Торт Снікерс — класичний рецепт
Ласощі готується тільки з натуральних продуктів, а за смаком нагадає всім відомий батончик.
Інгредієнти:
- крекер – 200 г;
- вершкове масло – 200 г;
- арахіс – 200 г;
- яйце – 4 шт.;
- цукор – 190 г;
- шоколадка – 1 шт.;
- борошно – 135 г;
- сода – 0,5 ч. ложки гашеного;
- молоко згущене – банку вареного.
Приготування:
- Білки використовувати окремо від жовтків. Влити в миску. Включити міксер. Збити. У цьому процесі полягає успіх десерту. Якщо правильно збити масу, щоб вона вийшла пишною і білосніжною, то торт точно вийде вдалим. Тому обробляти потрібно довго. Після шести хвилин роботи міксера, поступово малими порціями слід засипати цукровий пісок. І продовжувати процес ще п’ять хвилин.
- Влити жовтки. Продовжувати збивання. Потрібно ще вісім хвилин. Маса вийде дуже густим і пишним.
- Засипати соду. Просіяти борошно, продовжуючи процес збивання.
- Помістити масу у форму. Прогріти духова шафа — приготування основи для торта потребуватиме 200 градусів. Запікати годину.
- Дістати десерт з форми. Помістити на решітку і витримати — заготівля повинна повністю охолонути.
- Розжарити сковорідку. Засипати арахіс, засмажити і остудити. Якщо є лушпиння – очистити.
- Крекер поламати, можна руками або подрібнити качалкою. Шматки потрібні крупноватые.
- Масло потрібно м’яке. Тому заздалегідь дістати з холодильника і дати відлежатися пару годин в теплі. Змішати зі згущеним молоком і збити.
- Отриману масу з’єднати з горіхами, крекерным крошевом і розмішати.
- Корж розрізати уздовж. Має вийти три частини.
- На першу частину розмістити половину горіхової маси. Накрити другим коржем. Розкласти залишився крем і прикрити третьою частиною бісквіта.
- Шоколадку розтопити, промазати десерт і поставити в холодильник.
Повітряний десерт з пісочного тіста
Торт повітряний снікерс – ідеальне рішення для любителів горішків. Десерт виходить хрустким і дуже смачним.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 150 г розм’якшеного для крему;
- масло – 125 г розм’якшеного в тісто;
- шоколадка – 1 плитка темній;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- цукрова пудра – 2 ст. ложки;
- арахіс – 75 г;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- варена згущене молоко – 200 г;
- сметана – 1 ст. ложка;
- яєчні жовтки – 3 шт.;
- борошно – 260 г;
- цукор – 210 г;
- білок – 3 шт.
Приготування:
- З’єднати з маслом пудру, присипати ванільним цукром і збити. Для допомоги скористайтесь міксером — маса потрібна пишна.
- Влити жовтки. У цей момент продовжувати збивання.
- Залити сметану, додати розпушувач і перемішати.
- Помістити борошно, замісити і скачати кулю. Помістити його в пакет, прибрати в холодильник і дати відлежатися півгодини.
- Дістати, розкачати на пергаментним папері. Краще зробити прямокутник, щоб запікати його на деко. Прибрати в холодильник.
- Перетворити білки в пишну масу. Для цього доведеться збивати вісім хвилин міксером.
- Засипати цукор і збивати до повного розчинення кристалів. Сама маса повинна тримати форму та бути білою.
- Розкатаний пласт дістати з холодильника і помістити на деко. Розкласти зверху білу масу.
- Прибрати в духовку, температура якого складає 170 градусів. Потримати чверть години. Переключити на 100 градусів, запікати ще півгодини, дістати і остудити.
- Для крему збити масло (воно повинно вийти пишним). Помістити згущене молоко і збити.
- Подрібнити горішки. Для цього помістити їх в пакет і пройтися качалкою.
- Розрізати корж на три частини. Перший промазати кремом, присипати горіхами і накрити другим. Розкласти по його поверхні крем, підсипати горішками і накрити рештою коржем.
- Пліч десерту промазати кремом і притрусити горіховою крихтою.
- Розтопити шоколадну плитку і промазати верх ласощі.
З безе
Торт Снікерс з безе виходить смачний, ситний і дуже красивим. На приготування доведеться витратити час, але результатом все залишаться задоволені.
Інгредієнти:
- білок – 4 шт.;
- какао – 3 ст. ложки;
- шоколадка – 1 плитка;
- цукор – 230 г для безе;
- олія соняшникова – 240 мл;
- вершкове масло – 150 г для крему;
- борошно – 460 м;
- згущене молоко варене – банку;
- розпушувач – 1 пакет;
- цукор – 2 гуртки для коржа;
- арахіс – 210 г;
- яйце – 4 шт.;
- цукор – пакетик ванільного;
- молоко – 240мл.
Приготування:
- Залити в ємкість білки і присипати частиною цукру для безе. Збивати, періодично підсипаючи залишився цукровий пісок.
- Помістити в кондитерський шприц і видавлювати масу на деко. Потрібні завитки невеликого розміру. Заготовки під час випікання збільшаться, тому відлучати їх слід на деякій відстані один від одного.
- Прогріти духовку (потрібно 120 градусів).
- Помістити деко в центрі печі і запікати годину. Дістати, злегка остудити і перемістити в тарілку.
- Порубати масло і відставити для розм’якшення.
- Розжарити сковорідку. Засипати арахіс. Просмажити і остудити. Взяти качалку, подрібнити.
- Цукор для тіста змішати з ванільним цукром. Залити яйцями і збити.
- Приєднати розпушувач. Перемішати. Всипати борошно і збити.
- Залити соняшниковою олією, знову збити і влити молоко. Розмішати. Присипати какао, повторити збивання і залити масу у форму.
- Сховати заготовку в духовку (180 градусів). Готувати годину. Дістати і остудити.
- Шматочки вершкового масла змішати зі згущеним молоком. Збити — вийшов крем.
- Розрізати корж на два коржі. Промазати першу частину половиною крему, присипати арахісом, за яким розкласти безе і змастити кремом. Розподілити ще частину горіхів, укрити наступним коржем і притиснути руками.
- Розтопити шоколадну плитку. Промазати заготовку. Посипати залишилися горіхами.
Для приготування використовувати борошно тільки якісну і вищого сорту. Готовому тісту перед запіканням треба дати постояти чверть години.
З шоколадом і згущеним молоком
Цей варіант приготування простий і швидкий, але в той же час, добре підходить для свята.
Інгредієнти:
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- борошно – 180 г;
- шоколадка – плитка;
- цукор – 180 г;
- вершки жирні – 400 мл для першого крему;
- арахіс – 120 г для другого крему;
- згущене молоко варене – 300 г для другого крему;
- шоколад – 80 г для тесту;
- яйце – 5 шт.;
- молоко – 2 ст. ложки;
- вершкове масло – 100 г для другого крему;
- цукор – 2 ст. ложки для першого крему;
- ваніль – 10 р.
Приготування:
- Жовтки засипати цукром. Приєднати ваніль, збити.
- Розігріти молоко. Помістити в нього шоколадку, призначену для тіста. Розтопити, змішати з жовтками і збити.
- Додати борошно. Збити. Додати розпушувач і розмішати.
- Білки перетворити в густу піну і малими дозами вмішати в тісто.
- Перекласти у форму. Запекти. Температура духової шафи необхідна 180 градусів.
- Дістати, остудити і розрізати вздовж.
- Вершки збити з додаванням цукру для першого крему. Промазати два коржа і прибрати в холодильник.
- Збити масло з додаванням згущеного молока, додати арахіс і перемішати.
- Дістати коржі. На перший викласти крем і накрити другим.
- Розтопити шоколадку і промазати нею торт. Помістити в холодильник і витримати п’ять годин.
Муссовый торт Снікерс
Проста і бюджетна варіація приготування.
Інгредієнти:
- арахіс – 100 г;
- цукор – 65 г;
- вершкове масло – 20 г;
- яйце – 3 шт.;
- розпушувач – 0,5 ч. ложки;
- варена згущене молоко – 150 г;
- борошно – 45 г;
- шоколад – 15 г чорного;
- вершкове масло – 90 г для крему;
- какао – 15 г;
- готова дзеркальна глазур;
Мус:
- вода – 50 мл;
- цукор – 75 г;
- жирні вершки – 300 мл;
- білок – 2 шт.;
- желатин – 10 г;
- арахіс – 100 г;
- мед – 75 р.
Приготування:
- Залити желатин водою. Розмішати і відставити.
- Засмажити горіхи на сухій сковороді. Подрібнити — повинен вийти порошок.
- Масло і шоколад розтопити (можна скористатися мікрохвильовою піччю). Остудити.
- В какао насипати борошно. Додати розпушувач і перемішати.
- Жовтки помістити в окрему ємність, а білки збити — повинна вийти стійка піна. Засипати трохи цукрового піску від загальної норми і збити.
- Решту норму цукру збити з жовтками і приєднати розтоплене масло. Додати білки, перемішати, ввести борошняну суміш і збити.
- Взяти форму, діаметр якої дорівнює 16 див. Прогріти духова шафа (досить 175 градусів), залити тісто у форму і запікати півгодини. Охолодити і розрізати на три частини.
- Для приготування крему вершкове масло потрібно м’якою. Помістити в окріп банку зі згущеним молоком — необхідно, щоб вона стала м’якою і текучої. Масло збити, маса повинна стати світлою. Малими порціями додавати згущене молоко і збивати, додаючи арахіс.
- Промазати коржі. Для десерту знадобиться тільки середній корж, який необхідно загорнути в плівку і прибрати в морозильну камеру. Два коржа, нижній і верхній, з’єднати і використовувати як окремий десерт.
- Для мусу потрібно форма 18 см в діаметрі. У сотейнику нагріти воду, присипати цукром і додати мед. Розчинити інгредієнти і проварити. Рідина потрібна обжігающе гарячої.
- Збити білки. Коли вийде густа піна і стійка, залити сиропом. Продовжувати збивати, поки маса не охолоне. Засипати горіховим порошком і Перемішати.
- Розтопити желатин. Збити вершки і змішати з білковою масою. Залити желатином. Розмішати. Викласти у форму отриманий мус. Втопити в масі заморожений корж. Вкрити все харчовою плівкою, поставити в морозилку і заморозити. Дістати з форми, залити глазур’ю.
- Знову поставити в холодильник і потримати години чотири — заготівля повинна розморозиться.
Десерт без випічки з печивом
За цим рецептом можна приготувати торт Снікерс без випічки. Це ідеальний варіант приготувати швидке, смачне ласощі на святковий стіл.
Інгредієнти:
- цукор – 150 г;
- масло вершкове – 250 г у перший крем;
- молоко – 480 мл;
- арахіс – 200 г для торта;
- масло вершкове – 250 г у другій крем;
- варена згущене молоко – 1 банка;
- шоколад – 100 г;
- печиво – 750 г;
- арахіс – 100 г для прикраси.
Приготування:
- Печиво поламати (потрібні великі шматки). Арахіс роздрібнити.
- Масло збити. Приєднати згущене молоко і знову збити — вийшов перший крем.
- Масло збити з цукром. Закип’ятити молоко і змішати з масляною сумішшю — вийшов другий крем.
- Висипати крихти печива у форму. Залити частиною другого крему, заховати в холодильник і витримати півгодини.
- Промазати першим кремом, присипати залишилися печивом і промазати другим кремом зі всіх сторін. Охолодити півгодини.
- Розтопити шоколад. Змастити торт. Присипати горіхами.
З домашньої нугою
Ласощі виходить з найніжнішої м’якою основою з бісквіту, смачною глазур’ю і оригінальним кремом.
Інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- яйце – 7 шт;
- какао – 35 г;
- вода – 180 г;
- сіль – 5 г;
- розпушувач – 3 ч. ложки;
- масло – 1 ст. ложка рафінованої;
- цукор – 160 р.
Нуга:
- вода – 50 мл;
- сік лимонний – 1 ч. ложка;
- мед – 5 ст. ложок рідкого;
- арахіс – 1,5 гуртки прожареного і роздробленого;
- цукрова пудра – 320 г;
- ваніль – пакетик;
- білок – 2 шт.
Крем:
- арахіс – 150 г смаженого;
- згущене молоко – 1 банка вареної;
- цукрова пудра – 35 г;
- масло – 50 г вершкового.
Глазур:
- цукор – 85 м;
- масло вершкове – 55 г;
- какао – 65 г;
- сметана – 100 мл;
- арахіс – 55 р.
Приготування:
- Для основи збити білки — вийдуть стабільні піки.
- У жовтки залити воду, додати масло, посипати цукор і збити. Засипати борошно. Підсолити. Додати какао і підсипати розпушувач. Збити.
- Поступово змішати дві маси.
- Залити все у форму і запікати годину. Режим духової шафи виставити на 180 градусів. Остудити, розрізати — повинно вийти чотири коржа.
- Тепер необхідно приготувати нугу. Горіхи підсушити в мікрохвильовці. Очистити від лушпиння. Помістити у блендер і подрібнити.
- У мед насипати цукровий пісок. Закип’ятити і проварити 11 хвилин. Заважати необхідно постійно.
- Збити білки, присипати ваніллю, влити сік і збити. Ввести киплячу масу з попереднього кроку, в цей момент продовжуючи збивати — вийде густий і тягучий складу.
- Додати горіхи і перемішати. Взяти кільце, поставити на пергамент, залити нугу і прибрати в морозилку. Витримати шість годин. Можна зробити нугу та заздалегідь.
- Тепер підійшла черга крему. Масло з пудрою збити, додати згущене молоко, додати горіхи і перемішати.
- Корж промазати кремом, накрити його другою половинкою. Викласти заморожену нугу, попередньо видаливши пергамент. Вкрити наступним коржем, промазати кремом і закрити бісквітом.
- Приготувати глазур. Для цього слід розтопити масло, засипати його цукровим піском, додати какао і перемішати. Залити сметаною, засипати горіхи і змішати. Отриманою масою промазати торт.
- Сховати десерт в холодильник і витримати годину.
Карамель для десерту своїми руками
Чудову, смачну карамель для торта Снікерс можна зробити самостійно, використовуючи доступні продукти.
Інгредієнти:
- сіль – 3 г;
- вершки – 110 мл жирних;
- цукор – 160 г;
- вершкове масло – 65 р.
Приготування:
- Підігріти вершки.
- Засипати ємність цукром, розтопити його і проварити до отримання красивого бурштинового відтінку. Заважати необхідно постійно.
- Нарізати масло, додати до цукрової суміші і перемішати. Залити вершками теплими, присолити і перемішати.
- Зберігати отриману масу можна місяць і використовувати для будь-якої випічки.
Як красиво прикрасити торт?
Для різного рівня майстерності господинь є різні варіанти прикраси ласощі:
- Найпростіший і найпоширеніший варіант – це шоколадна глазур, яку найпростіше приготувати, розтопивши шоколадку. Зверху можна обсипати десерт кондитерської присипкою або горішками.
- Дзеркальна глазур також ідеально виглядає, як прикраса для цього торта.
- Тортик, покритий велюром, зробить десерт чудовим і незабутнім. Він продається в балонах, які можливо придбати в спеціалізованих магазинах.
- За допомогою мастики можна створити незвичайної краси торт. В магазинах цей компонент продається будь-якого кольору. За допомогою пластичної маси майстерність кондитера може втілити в життя будь-які, навіть найнеймовірніші задуми.