Муссовый торт Снікерс
Проста і бюджетна варіація приготування.
Інгредієнти:
- арахіс – 100 г;
- цукор – 65 г;
- вершкове масло – 20 г;
- яйце – 3 шт.;
- розпушувач – 0,5 ч. ложки;
- варена згущене молоко – 150 г;
- борошно – 45 г;
- шоколад – 15 г чорного;
- вершкове масло – 90 г для крему;
- какао – 15 г;
- готова дзеркальна глазур;
Мус:
- вода – 50 мл;
- цукор – 75 г;
- жирні вершки – 300 мл;
- білок – 2 шт.;
- желатин – 10 г;
- арахіс – 100 г;
- мед – 75 р.
Приготування:
- Залити желатин водою. Розмішати і відставити.
- Засмажити горіхи на сухій сковороді. Подрібнити — повинен вийти порошок.
- Масло і шоколад розтопити (можна скористатися мікрохвильовою піччю). Остудити.
- В какао насипати борошно. Додати розпушувач і перемішати.
- Жовтки помістити в окрему ємність, а білки збити — повинна вийти стійка піна. Засипати трохи цукрового піску від загальної норми і збити.
- Решту норму цукру збити з жовтками і приєднати розтоплене масло. Додати білки, перемішати, ввести борошняну суміш і збити.
- Взяти форму, діаметр якої дорівнює 16 див. Прогріти духова шафа (досить 175 градусів), залити тісто у форму і запікати півгодини. Охолодити і розрізати на три частини.
- Для приготування крему вершкове масло потрібно м’якою. Помістити в окріп банку зі згущеним молоком — необхідно, щоб вона стала м’якою і текучої. Масло збити, маса повинна стати світлою. Малими порціями додавати згущене молоко і збивати, додаючи арахіс.
- Промазати коржі. Для десерту знадобиться тільки середній корж, який необхідно загорнути в плівку і прибрати в морозильну камеру. Два коржа, нижній і верхній, з’єднати і використовувати як окремий десерт.
- Для мусу потрібно форма 18 см в діаметрі. У сотейнику нагріти воду, присипати цукром і додати мед. Розчинити інгредієнти і проварити. Рідина потрібна обжігающе гарячої.
- Збити білки. Коли вийде густа піна і стійка, залити сиропом. Продовжувати збивати, поки маса не охолоне. Засипати горіховим порошком і Перемішати.
- Розтопити желатин. Збити вершки і змішати з білковою масою. Залити желатином. Розмішати. Викласти у форму отриманий мус. Втопити в масі заморожений корж. Вкрити все харчовою плівкою, поставити в морозилку і заморозити. Дістати з форми, залити глазур’ю.
- Знову поставити в холодильник і потримати години чотири — заготівля повинна розморозиться.