Смачний торт «Норка крота» з бананами
Торт Норка крота готується не надто складно, відмінно підійде для будь-якого свята. Страва не тільки відрізняється приємним смаком, але і красиво виглядає в розрізі.
Компоненти для коржа:
- борошно – 200 грам;
- цукор – 100 грам;
- молоко – 160 мл;
- яйце – 2 шт.;
- масло – 80 мл;
- какао – 40 грам;
- розпушувач – 2 маленькі ложки.
Для суфле взяти:
- молоко – 250 мл;
- сир – 300 грам;
- цукор – 100 грам;
- банани – 5 штуки;
- желатин – 10 грам.
Борошно змішати з какао і розпушувачем. Яйця збити з цукром, додати молоко, масло і ще раз перешкодити. Борошно і яєчна суміш з’єднуються, перемішуються ложкою. Тісто виливається у форму, попередньо змащену маслом, а потім ставиться в розігріту духовку. Корж випікається при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Готовність перевіряється за допомогою зубочистки по центру випічки.
Суфле робиться наступним чином. Желатин заливають молоком і залишають на півгодини, поки не набубнявіє. Після цього ставиться на вогонь і підігрівається для розчинення. Кип’ятити желатин не слід. Сир, банан і цукор обов’язково змішуються і розтираються в пюреобразную масу. Тонким струменем вливається желатин. Всі продукти добре збиваються.
Корж остуджується, після чого серцевина виймається. На дно кладуть банани, заливаються сумішшю з сиру. Зверху потрібно покришити залишки коржа, обережно притиснувши їх. Після цього десерт витримується в холодильнику.