Торт з бананами – 5 смачних рецептів приготування

Смачний торт «Норка крота» з бананами

Торт Норка крота готується не надто складно, відмінно підійде для будь-якого свята. Страва не тільки відрізняється приємним смаком, але і красиво виглядає в розрізі.

Компоненти для коржа:

  • борошно – 200 грам;
  • цукор – 100 грам;
  • молоко – 160 мл;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло – 80 мл;
  • какао – 40 грам;
  • розпушувач – 2 маленькі ложки.

Для суфле взяти:

  • молоко – 250 мл;
  • сир – 300 грам;
  • цукор – 100 грам;
  • банани – 5 штуки;
  • желатин – 10 грам.

Борошно змішати з какао і розпушувачем. Яйця збити з цукром, додати молоко, масло і ще раз перешкодити. Борошно і яєчна суміш з’єднуються, перемішуються ложкою. Тісто виливається у форму, попередньо змащену маслом, а потім ставиться в розігріту духовку. Корж випікається при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Готовність перевіряється за допомогою зубочистки по центру випічки.

Суфле робиться наступним чином. Желатин заливають молоком і залишають на півгодини, поки не набубнявіє. Після цього ставиться на вогонь і підігрівається для розчинення. Кип’ятити желатин не слід. Сир, банан і цукор обов’язково змішуються і розтираються в пюреобразную масу. Тонким струменем вливається желатин. Всі продукти добре збиваються.

Корж остуджується, після чого серцевина виймається. На дно кладуть банани, заливаються сумішшю з сиру. Зверху потрібно покришити залишки коржа, обережно притиснувши їх. Після цього десерт витримується в холодильнику.

Дивіться також:  Бісквіт королеви Вікторії — 6 рецептів традиційного англійського бісквіта
Прокрутка до верху