Бісквітний торт з ківі, бананами і коньяком
Бісквітні торти любимо багатьма. Рецепт не складний, але вимагає часу.
Компоненти для тіста:
- куряче яйце – 8 штук;
- борошно – 2 склянки;
- сіль;
- цукор – 2 склянки;
- ванілін – 2 пакета.
Компоненти крему:
- сметана – 800 мл;
- цукрова пудра – 200 грам;
- стандартна банку згущеного молока.
Начинка:
- ківі – 3 штуки;
- банани – 3 штуки.
Просочення:
- цукор – 5 великих ложок;
- вода – 5 столових ложок.
Піч нагріти до 180 градусів. Білки слід відокремити від жовтків для подальшого збивання. Додати в білок сіль і маленьку ложку соку лимона. Збити, застосувавши зручну насадку міксера. У жовтки додається цукор, також збиваються міксером. Після цього в жовтки додаються білки і ретельно перемішуються.
Борошно просіюється і додається в загальну масу, поміщається в попередньо змащену форму і поставити в духовку на 45 хвилин. Коли бісквіт буде готовий, остуджуємо. Тим часом готується крем зі сметани. Для цього змішати цукор і сметану, збити міксером.
Бісквіт розрізати навпіл, змастити половинки. Все повинно просочитися. Тим часом ківі нарізати і викласти на корж. Те ж саме повторити з бананами. Їх необхідно викласти наступним шаром, а потім накрити коржем. Зверху нього теж слід викласти фрукти. Прикрасити страву розтопленим шоколадом, відправити в холодильник. Десерт готовий до подачі на стіл.