Торт з пряників — 8 рецептів

Частування «Черепаха» з пряників

Торт з пряників без випічки у формі черепахи зможе приготувати будь-яка мама для дитячої вечірки.

Склад:

  • 500 г темних пряників;
  • 500 г домашньої сметани;
  • 3 банана;
  • 1 г ваніліну;
  • 80 г цукру.

Хід приготування:

  • Кожен пряник ділять на 3 поздовжні частини.
  • Очищені банани нарізають кружальцями.
  • З сметани, ваніліну та цукру віночком замішують крем.
  • Пряники вмочують у солодку масу і разом з фруктами викладають на тарілку, формуючи «черепаху».
  • Залишками крему десерт заливають зверху.
  • Щоб сметана добре просочила пряники, «черепаху» прибирають в холодильник на 3 – 4 години.

Склад пряникового торта можна доповнювати цукатами, горіхами, сухофруктами. Приємну кислинку дадуть в’ялені або засушені ягоди: вишня, брусниця, журавлина.

Дивіться також:  Як приготувати пахлаву в домашніх умовах – 7 рецептів