З апельсином
Щоб приготувати смачні і ароматні цукати з гарбуза з апельсином і корицею слід взяти:
- 700 г підготовленої м’якоті гарбуза;
- 1000 г білого кристалічного цукру;
- 2000 мл очищеної питної води;
- 1 паличка кориці;
- 2 бутона гвоздики.
Етапи приготування:
- Спочатку слід підготувати м’якоть гарбуза у вказаній в рецепті кількості. Для цього помаранчевий плід добре миють, витирають насухо, знімають шкірку і видаляють кісточки, а саму м’якоть нарізати на кубики середньої величини.
- Цукор і воду довести на середньому вогні до кипіння, після цього в ємності з сиропом перекласти гарбуз, проварити 5 хвилин. Вийняти шумівкою шматочки овоча на сито і повністю остудити.
- У сироп, де варилася основа майбутніх цукатів, додати корицю, гвоздику і нарізану часточками разом з шкіркою апельсин, довести суміш до кипіння.
- Повернути в каструлю гарбуз, знову проварити її 5 хвилин і остудити на ситі, виловивши з каструлі шумівкою. Процес повторити 4-6 разів, поки вони не стануть напівпрозорими. Після приготування цукатів залишиться смачний і ароматний сироп, який можна подавати до млинців, оладок, приготувати на його основі компот або кисіль, а ті, хто старше 18, можуть зробити домашній лікер.
- Доведену до потрібного ступеня готовності заготівлю перекласти на деко, застелене пергаментом і підсушити в духовці. Готові цукати можна обваляти в суміші з цукрової пудри і кориці.