Цукати з гарбуза – 7 рецептів в домашніх умовах

Як зробити із замороженої гарбуза?

Оскільки кожна господиня намагається максимально раціонально використовувати простір морозильної камери, заморожена гарбуз, як правило, вже без шкірки, кісточок і нарізана акуратними скибочками.

Щоб з такого вихідного сировини приготувати цукати належить використовувати:

  • 500 г замороженої гарбуза;
  • 400 г цукру;
  • 300 мл води;
  • кориця, ваніль і цукрова пудра для обсипання готових цукатів за смаком.

Як зробити цукати з замороженої гарбуза:

  • Поєднавши в одній ємності цукор, воду і спеції, зварити концентрований сироп.
  • У киплячу солодку рідину перекласти шматочки замороженого гарбуза. Попередньо розморожувати овоч не потрібно.
  • Проварити 20 хвилин після закипання, остудити, знову проварити ще 10 хвилин і після охолодження перекласти на сито.
  • Після того, як зайвий сироп повністю стече з овочевих скибочок, висушити цукати будь-яким доступним способом: у духовці або електросушарці протягом 3-4 годин, а в жарку і сонячну погоду – на свіжому повітрі, тоді це займе пару днів.
Дивіться також:  Торт сметанник – 6 простих рецептів приготування
Прокрутка до верху