Як зробити із замороженої гарбуза?
Оскільки кожна господиня намагається максимально раціонально використовувати простір морозильної камери, заморожена гарбуз, як правило, вже без шкірки, кісточок і нарізана акуратними скибочками.
Щоб з такого вихідного сировини приготувати цукати належить використовувати:
- 500 г замороженої гарбуза;
- 400 г цукру;
- 300 мл води;
- кориця, ваніль і цукрова пудра для обсипання готових цукатів за смаком.
Як зробити цукати з замороженої гарбуза:
- Поєднавши в одній ємності цукор, воду і спеції, зварити концентрований сироп.
- У киплячу солодку рідину перекласти шматочки замороженого гарбуза. Попередньо розморожувати овоч не потрібно.
- Проварити 20 хвилин після закипання, остудити, знову проварити ще 10 хвилин і після охолодження перекласти на сито.
- Після того, як зайвий сироп повністю стече з овочевих скибочок, висушити цукати будь-яким доступним способом: у духовці або електросушарці протягом 3-4 годин, а в жарку і сонячну погоду – на свіжому повітрі, тоді це займе пару днів.