Вареники ліниві – 6 смачних рецептів приготування

Існує безліч варіантів вареників. Їх готують з картоплею, сиром, різними ягодами і навіть рибою. Але особливою любов’ю у багатьох користуються вареники ледачі, в яких начинка не захована всередині тіста, а змішана разом з ним. Готуються вони швидше, ніж класичний варіант страви, а за смаком нічим їм не поступаються.

Класичні ліниві вареники з сиру

Технологія приготування ледачих вареників практично у всіх рецептах ідентична – замісити тісто, сформувати вареники-галушки і відварити їх у підсоленій воді. Але при цій схожості складу тесту може сильно відрізнятися, оскільки в класичному варіанті у складі тесту присутній вершкове масло і достатню кількість борошна, що робить страву досить ситним і легкозасвоюваним.

Класичні ліниві вареники з сиру готуються з:

  • 500 г жирного (краще домашнього сиру;
  • 2 яйця їдалень;
  • 150 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • 60 г вершкового масла;
  • 4 г солі;
  • ваніль або кориця за смаком.

Рецепт з окремих процесів:

  • У ємність для замішування тіста перекласти сир і розім’яти наявні в ньому крупинки, щоб маса стала однорідною, а вареники вийшли дуже ніжними. Консистенція сиру для цієї страви має величезне значення, тому продукт не повинен бути занадто сухим і крупинчатым. Якщо таке сталося, то ситуацію виправить перетирання через сито або перебивання блендером.
  • Після цього сир відправляються розтоплене вершкове масло, цукор, яйце, сіль і ваніль (кориця). Маса добре перемішується.
  • Додати рецептурну кількість просіяного борошна і замісити тісто. Не варто сильно забивати його борошном, воно повинно залишитися липковатым.
  • На припыленном борошном столі розкачати з тіста ковбаски, які розрізати на невеликі шматочки. У кожному шматочку зробити пальцем вм’ятину – це традиційна форма ледачих вареників.
  • Відварюють ледачі заготовки в трохи підсоленій і подсахаренной воді до спливання 3-4 хвилини.

Рецепт, як у дитячому садку

Прісний, як здається більшості діточок, сир гаряче любимо багатьма з дитячого садка у вигляді ледачих вареників. Діти люблять їх за смак, а мами за користь, яку вони приносять зростаючому організму у вигляді необхідного кальцію, і швидкість приготування. На всі процеси піде не більше півгодини.

Дивіться також:  Тісто для вареників з картоплею – 7 рецептів

Щоб побалувати себе і своїх дітей смачними ледачими варениками як у дитячому садку знадобляться:

  • 440 г сиру;
  • 140 г пшеничного борошна;
  • 1 яйце категорії С1;
  • 40 г цукру;
  • 40 г розтопленого вершкового масла для подачі;
  • 3 г солі.

Як приготувати вареники:

  • Протертий через сито або просто розім’яту виделкою сир змішують з цукром, сіллю, яйцем і борошном до отримання ніжного і дуже м’якого сирного тіста.
  • Тісто розкочують в пласт товщиною один сантиметр, далі ріжуть на смуги по 2,5 см шириною. Ці заготовки розрізають на квадрати, прямокутники чи ромби і опускають у підсолену киплячу воду.
  • Через чотири – шість хвилин готові вареники виймають шумівкою, перекладають на тарілку і поливають маслом, щоб вони не злиплися. Їдять гарячими.

З сиром і манкою

Манна крупа – найближча родичка пшеничного борошна, адже це продукт більш грубого помелу. Манку часто використовують у кулінарії як панірування, а також додаючи в випічку. Ще один смачний спосіб застосування манки – вареники ледачі. Завдяки здатності крупи абсорбувати вологу страва виходить дуже пишним і ніжним.

Для сирних ледачих вареників з манною крупою необхідно взяти:

  • 400 г сиру;
  • 200 г манної крупи;
  • 100 г борошна;
  • 100 г цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • сіль за смаком.

Покрокові дії:

  • Якщо сир сухуватий, то для більш однорідної консистенції його слід спочатку продавити через сито. Більш вологий продукт можна відразу змішати з яйцями і цукром, розтерши в однорідну масу
  • Далі настає черга додати манки. Одночасно з її вимішуванням масу потрібно трохи посолити. Сир з манкою і яйцями прибирають на 30 хвилин в холод, щоб крупа набухла і забрала до себе зайву вологу.
  • Після холодильника тісто додають борошно. Її може знадобитися трохи менше або більше, вказаного в рецепті кількості, але рівно стільки, щоб тісто злегка липло до рук.
  • Готове тісто перетворити в кілька не дуже товстих джгутів або ковбасок, а нарізані з них шматочки відварити протягом п’яти хвилин після закипання в підсоленій воді. Подавати гарячими з улюбленими топпінг.
Дивіться також:  Вареники з сиром – 11 рецептів приготування

З картоплею

Ліниві вареники з картоплею – страва менш популярне, ніж на основі сиру, але таке ж смачне і швидке в приготуванні. До того ж, це хороший спосіб реабілітувати вчорашнє картопляне пюре.



Пропорції продуктів, необхідних для ледачого картопляного страви:

  • 700-800 г сирої картоплі;
  • 1 куряче яйце;
  • 180 г борошна;
  • сіль і спеції за смаком.

Дії:

  • З бульб картоплі необхідно зняти шкірку, промити їх у холодній воді і, розрізавши великі екземпляри на кілька частин, відварити їх у підсоленій воді до готовності.
  • З відварного картоплі потрібно зцідити воду, а бульби розім’яти товкачиком до стану однорідного пюре;
  • Коли картопля стане кімнатної температури, вбити в неї куряче яйце і просіяти борошно. На цьому ж етапі за бажанням можна додати улюблені спеції. Старанно вимісити масу, щоб вийшло легке повітряне картопляне тісто.
  • Після цього потрібно поставити на вогонь каструлю з водою. Поки вона буде закипати слід зайнятися формуванням ледачих вареників. Для цього від загальної маси тіста відрізати невеликий шматок розкотити його руками в тонкий джгут, який нарізати на невеликі шматочки.
  • Шматочки картопляного тіста відварити в киплячій підсоленій воді до спливання (приблизно три хвилини). Подавати гарячими зі сметаною і свіжою зеленню.

Сирні ліниві вареники до сніданку

Скільки варити вареники, якщо мова не йде про магазинному замороженому напівфабрикаті? Готувати їх, звичайно, не складно, але все-таки багато часу піде на ліпку, тому фаворитом серед страв в категорії смачний, швидкий і корисний сніданок стали ліниві вареники з сиру.

Щоб на сніданок нагодувати свою сім’ю ледачими варениками потрібно взяти:

  • 500 г сиру;
  • 75 г цукру-піску;
  • 1 яйце;
  • 50 г борошна в тісто і ще для обвалювання;
  • сіль і ванілін за смаком.

Хід роботи:

  • З’єднати сир з іншими інгредієнтами до одержання трохи липнущего до рук тіста, яке буде по консистенції таким же, що і сир.
  • Добре подпыляя робочу поверхню столу борошном скачати з тіста ковбаску діаметром 2 см, розрізати її на сантиметрові шматочки, які відварити до готовності в киплячій воді з невеликою кількістю солі або цукру.
Дивіться також:  Як варити вареники, скільки по часу

Сформовані ліниві вареники можна перетворити на домашні напівфабрикати, заморозивши їх на присипаній борошном дошці. Потім залишиться тільки дістати їх з морозилки і відварити.

Без додавання яєць

Ліниві вареники з сиру можна приготувати і без додавання яєць. Готові галушки не розповзуться, оскільки у складі сиру є казеїн (білок, з якого роблять клей), а в борошні – клейковина. Таким чином, люди, які з тих чи інших причин не вживають в їжу яйця, теж можуть насолодитися цим смачним і корисним стравою.

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • 500 г сиру;
  • 90 г цукру;
  • 45 г крохмалю;
  • 70 г борошна;
  • 5 г солі.

Послідовність приготування:

  • Відразу слід поставити на вогонь каструлю з водою для варіння, щоб до того моменту, коли буде замішане тісто і сформовані з нього вареники, вода закипіла.
  • Сир розтерти виделкою або картофелемялкой разом з цукром, сіллю і крохмалем. Потім в цю масу ввести просіяне борошно і замісити ніжне сирне тісто.
  • З тіста скачати невеликі (два – три сантиметри в діаметрі) кульки і відварити їх у підсоленій воді приблизно дві хвилини після спливання.

Які соуси підійдуть до лінивих вареників?

Приготувати вареники – це тільки півсправи, потрібно їх ще й смачно подати. Для цього поливають їх різними топпінг.

Самий просто варіант соусу до цього блюда – це сметана. Для лінивих вареників з картоплею її змішують зі свіжою зеленню. Для сирних вареників змішують з цукром і ваніллю. Так само солодке сирну страву можна полити згущеним молоком, ягідним джемом, медом або звичайним варенням.

В ягідний сезон або при наявності в холодильнику замороженої полуниці або малини можна зробити смачний ягідний соус. Ягоди перетворити в пюре, яке процідити через сито, щоб позбутися від кісточок. З води і цукру в пропорції 2 до 1 зварити сироп. Збити сироп з ягідним пюре за смаком в однорідну масу, і соус готовий.

Прокрутка до верху