З полуницею на воді
Якщо ніяких молочних продуктів під рукою не виявилося, основою солодких вареників цілком може стати звичайна питна води. Крім рідини (1,5 склянки), використовується: 2 ст. білої просіяного борошна, 620 г свіжих ягід, 3,5-4,5 ст. л. цукру-піску, 2 сільських яйця, 1 маленька ложка кам’яно солі.
- Полуниця миється, перебирається, пересипається цукром і забирається в холод приблизно на 25 хвилин. По закінченню вказаного часу ягоди позбавляються від зайвого соку. Для цього зручно використовувати друшляк.
- Для тіста борошно висипається в миску, в центрі гірки робиться поглиблення, в яке виливається вода, додаються яйця і сіль.
- Маса тонко розкочується і нарізати на невеликі кружечки.
- У заготівлі вкладається полуниця, яка рясно посипається цукром-піском.
- Вариться у несолоній воді.
Страву прикрашають листочками свіжої м’яти.