З полуницею на молоці
Дуже популярним є рецепт, який з рідини входить тільки незбиране молоко. Таке тісто для вареників виходить особливо ніжним. Крім молока (210 мл), використовується: 470 г свіжих або розморожених ягід, 120 г цукру, велике яйце, 490 г борошна, щіпка солі.
- В широкий посуд борошно з сіллю просіюється пару раз. У заглиблення вбивається яйце.
- У борошно вливається молоко, і тісто починає активно замішуватися.
- Готове тісто згортається в кулю, покривається пакетом і залишають при кімнатній температурі на 45 хвилин.
- Далі можна розкочувати масу, ділити її на маленькі кружечки і начиняти кожен з них ягодами з цукром.
Готові спливли вироби витягуються з окропу шумівкою.