Вареники з полуницею – 8 рецептів

C полуничним варенням

Якщо свіжих ягід під рукою не виявилося, можна використовувати полуничне варення. Підійде навіть заготовки минулих років. З продуктів береться: 320 г білої просіяного борошна, 85 мл води, щіпка солі, 65 мл молока, яйце, 270 г густого варення.

  • Борошно висипається в глибоку миску і змішується з сіллю. До масі додаються вода, сіль, молоко і трохи збиті яйця.
  • З усіх перерахованих інгредієнтів замішується круте однорідне тісто. Під плівкою в теплому місці воно настоюється біля півгодини.
  • Тісто нарізати на шматочки, кожен з яких розкачується в тонку заготовку. В серединку викладається варення.
  • Краї тіста дуже щільно з’єднуються.

Вариться в киплячій воді 8-10 хвилин.

Дивіться також:  Начинка для вареників – 15 рецептів смачних начинок
Прокрутка до верху