C полуничним варенням
Якщо свіжих ягід під рукою не виявилося, можна використовувати полуничне варення. Підійде навіть заготовки минулих років. З продуктів береться: 320 г білої просіяного борошна, 85 мл води, щіпка солі, 65 мл молока, яйце, 270 г густого варення.
- Борошно висипається в глибоку миску і змішується з сіллю. До масі додаються вода, сіль, молоко і трохи збиті яйця.
- З усіх перерахованих інгредієнтів замішується круте однорідне тісто. Під плівкою в теплому місці воно настоюється біля півгодини.
- Тісто нарізати на шматочки, кожен з яких розкачується в тонку заготовку. В серединку викладається варення.
- Краї тіста дуже щільно з’єднуються.
Вариться в киплячій воді 8-10 хвилин.