Вареники з полуницею – 8 рецептів

Готуємо з тесту на кефірі

Є ще один цікавий варіант тіста для вареників, яке також входить кефір. Крім 270 мл рідини, використовується: 3 ст. борошна, щіпка солі, 350 г свіжої або замороженої полуниці, цукор для начинки за смаком.

  • Пшеничне борошно просіюється і солиться.
  • У ємність з борошном заливається трохи теплий кефір.
  • Замішують м’яке щільне тісто.
  • Від маси відщипують шматочки, кожен з яких розкачується в кружечки.
  • Заготовки посипаються цукром, також до піску викладаються промиті і розрізані навпіл ягоди.

Щоб начинка не витікала під час варіння, краї вареників потрібно ретельно скріплювати, найкраще — «кіскою».

Дивіться також:  Тісто для вареників на кефірі – 7 рецептів
Прокрутка до верху